Site pictogram Tilburgers.nl

Dinsdag zeer warm, gevolgd door buien en afkoeling

De weersverwachting voor de komende week: alleen dinsdag zeer warm. Op maandag wisselen zon en wolken elkaar af en blijft het overwegend droog bij 21 graden. Op dinsdag vliegt het kwik omhoog tot 28 á 29 graden. In de avond moeten we dit wel bekopen met (onweers)buien die voor de dagen erna voor afkoeling zorgen. Op woensdag is het nog een graad of 24 en zakt vervolgens terug tot zo’n 21 graden in het weekeinde. Bij dit alles houden we het niet droog en vallen er van tijd tot tijd buien.

Op deze zondag zijn we in wat rustiger vaarwater terechtgekomen. In de ochtend was nog sprake van flinke zonnige perioden, maar inmiddels zien we overal stapelwolken en deze kunnen in de middag en avond uitgroeien tot een enkele bui. Temperatuur blijft daarbij steken op een graad of 20 en dat is koel voor de tijd van het jaar. Het weerbeeld wordt vandaag bepaald door een depressie boven oorwegen en deze trekt in de loop van de dag verder naar het noorden.

Je ziet het aan de barometer die verder aan het oplopen is. Op maandag komen we even onder invloed van een hogedrukgebied. Zon en wolken wisselen elkaar af, maar in de loop van de middag neemt de bewolking alweer toe met kans op een bui. Veel stelt het niet voor. Met 21 graden en een zwak tot matige zuidwestenwind wordt het iets zachter. Op dinsdag draait de wind naar het zuiden en later tot zuidoosten en dan wordt ineens zeer warme lucht aangevoerd tot wel 28 tot 29 graden. Oorzaak is een hogedrukgebied boven Rusland en een depressie voor de kust van Frankrijk.

Stapelwolken en zonneschijn bepalen het weerbeeld, maar wel in een onstabiele atmosfeer als gevolg
van die depressie die dichterbij komt. Dat betekent dat we in de avond rekening moeten houden met regen- en onweersbuien. De Franse depressie breidt zich daarna verder uit tot over onze regio. De woensdag wordt dan een dag met een komen en gaan van buien, waarbij we de zon nauwelijks zullen zien. Met 24 graden zitten we dan op normale waarden voor de tijd van het jaar. De dagen erna koelt het verder af

Mobiele versie afsluiten