vrijdag 19 april 2024

3 gedachten over “Discussie over verhuizing bibliotheek naar de Spoorzone

  1. De Spoorzone lijkt het gat te worden waar heel veel geld in gaat verdwijnen. Als het een prestigestrijd is, dan gaat het dus niet lukken om ze in het centrum te houden? Hoe weinig bibliotheek filialen zijn er verder in de omgeving van het centrum? Als ze zo nodig vanwege de studenten een multi moderne bieb willen neerzetten, dan laat ze dat op beoogde locatie maar doen, maar ga als vertegenwoordigers van zoveel kiezers, dus gebruikers, dan zorgen voor het behoud van een filiaal op dezelfde locatie als de bestaande bieb. De overige ruimten kan men dan verhuren.
    Waar een wil is is ook een wet, en altijd de zin doordrijven, pure drammerij dus, zonder fatsoenlijk tegen aanbod moet men dan ook niet aanvaarden. Maar van mij hoeft het helemaal niet, nog steeds kan ik me echt niet voorstellen dat het zo gigantisch geweldig zal worden in de Spoorzone, hopelijk heb ik ongelijk!

  2. Is eerder een prestigezaak dan een weloverwogen plan. Het College is driftig aan het manipuleren om het “point of no return” te bereiken! Was vanaf het begin al een opgeklopt verhaal. Bibliotheek, winkelrondje en gemeentehuis zijn zo aan elkaar gekoppeld, dat het ontvlechten financieel bijna niet mogelijk is. Het zal voor de oppositie een hele toer gaan worden dit “camel nose” traject tot logische besluitvorming te herleiden.College suggereert afzonderlijke besluitvorming, maar heeft de ankers al uitgegooid. Denk aan het feit dat Burgerzaken sowieso naar het Koningsplein gaat verhuizen. Feitelijk is daarmee het “point of no return” al bereikt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *