Site pictogram Tilburgers.nl

Doorgang Willem II pad klaar

06-14-2015-Fietspad-Doorgang--gebouw-75-79-SpoorzoneDe doorgangen in het Gebouw 75 (De Boemel) en Gebouw 79 (Kennismakerij) zijn klaar. Vanaf de Burgemeester Brokxlaan is nu de nieuwe tunnel onder het spoor zichtbaar.  Het nieuwe fietspad van Burgemeester Brokxlaan naar de Spoorlaan  moet de Spoorzone definitief gaan ontsluiten.

Op de site van Spoorzone013 is te lezen: “De Willem II Passage vormt straks een belangrijke route voor fietsers en voetgangers tussen de binnenstad en de wijken ten noorden van het spoor via de Spoorzone. De passage wordt meer dan alleen een verbinding, het is ook een bijzondere poort naar de Spoorzone toe en het biedt gebruikers een speciale ervaring.”

06-14-2015-De-Boemel-Willem-II-pad-Doorgang-Binnentuin-Spoorzone
De binnentuin gezien vanaf Gebouw 79, met rechts een gedeelte van het terras van De Boemel en links de twee nieuwe fiets-doorgangen voor het Willem II pad.

“De binnenkant van de passage bestaat namelijk uit een glazen ‘lichtdoorlatende’ bakstenen wand. Achter deze wand komt een LED paneel waardoor de stenen per stuk te verlichten zijn. Door speciale technieken kan het licht in de passage reageren op de gebruikers. Het gebruik van de lichtwanden zal na opening van de passage met regelmaat aangepast worden aan de hand van nieuwe inzichten op gebied van veiligheidsbeleving en op thema’s van de omgeving, Spoorzone en de stad.”

Mobiele versie afsluiten