Site pictogram Tilburgers.nl

“Duurzaam duurt ’t langst” 10 november 1e “Transitie-café

TransitionTownTilburgDuurzaamheid een leeg begrip? Kom ook! Godelieve en Irma Lamers doen een beroep op Tilburgse inwoners om in je eigen omgeving mee te werken aan meer duurzaamheid. Als je vragen hebt hoe je dat het beste kunt doen, kun je met hen contact opnemen.Zij zijn net begonnen met Transition Town Tilburg. Dit zijn lokale gemeenschappen (grote en kleine steden, dorpen, wijken) die zélf aan de slag gaan om hun manier van wonen, werken en leven minder olieafhankelijk te maken.

Transition Town BoekPiekolie en klimaatverandering zijn de belangrijkste drijfveren om in actie te komen voor verandering. Voor actie moeten we niet afwachten tot anderen wat gaan doen, zoals de overheid of de wereldleiders. Wij kunnen meer doen dan spaarlampen indraaien, of de verwarming een graadje lager zetten. Daarom zijn Godelieve en Irma dan ook begonnen met dit initiatief. Ze kunnen dat niet alleen. Om het begrip meer bekendheid te geven gaan ze films draaien en presentaties geven. Ze hopen daarmee te bereiken dat meer mensen actief worden in Tilburg en omstreken. De films worden de komende tijd gedraaid in het Brabants natuurmuseum, de bibliotheek en in Zaal 16.

Op 10 november is er in Zaal 16 een presentatie over de belangrijkste uitgangspunten waarom veranderen en minder energieverbruik nodig is, en niet te vergeten: hóe je dat kunt doen!Kom daarom naar de theaterzaal om 20.00 uur. Daarna is er in het Theatercafé tijd om met elkaar uit te wisselen: het éérste Transitiecafé!   (voor meer info, zie ook deze link)

Laat weten dat je er bent!

transitiontown.tilburg@gmail.com en Tilburg Transition Town website

Godelieve Engbersen & Irma Lamers

Mobiele versie afsluiten