maandag 27 mei 2024

2 gedachten over “Duurzaamheidsbalans 2010 uitgereikt in NWE Vorst

 1. Hoi Lieske,

  Wat mooi.
  Bezoek de site eens van Annemiek van Deursen-uit Landgraaf. Zij heeft al 14 consuminderkringen gestart, waar mensen samen aan de slag gaan om via budgetteren, organiseren, repareren, moestuinieren etc. elkaar te empoweren. Zelf ben ik al jarenlang bevriend met Annemiek. Mijn bezoek aan het Genoeghuis in Landgraaf heeft diepe indruk op mij gemaakt.
  Je kunt hier meer over lezen op
  http://artyshocking.nl/tag/annemiek-van-deursen

  Annemiek van Deursen is spreker op de Landelijke Genoegdag in Tilburg 20 maart 2011. Ze schrijft ons het volgende…

  Ik hou ervan mensen een zetje te geven naar zelfvoorzienend leven. Tijdens de landelijke genoegdag zal het Consuminderhuis koffers en tassen vol poot topinamboer aanslepen van de limburgse klei naar Tilburg en mag eenieder die mijn prese-ntatie over moestuinieren bijwoont een knol meenemen.
  Ja, ook als er 200 mensen komen!
  We zullen er een pootvoorschrift bijdoen.

  Van een pootknol oogst je vijf kilo knol. aar bewaar je er weer enkele van, zet ze weer in bemeste omgespitte aarde in maart en zo heb je elke winter knollen zoveel je maar wil VOOR NOP. Zelfvoorzienend leven mevrouw/meneer.

  Leuk kennis met haar te maken? Annemiek twittert niet, heeft wel elke dag een mijmering waarin ze tips deelt en vaak een mooie leerzame spreuk …
  Sámen de wereld een beetje mooier maken #samenwerken!

  Godelieve Engbersen

 2. tja, jammer dat ik ook niet een beetje ben gevraagt als het gaat om sociale uitsluiting. Wij gebruiken namenlijk wel de hyves. Omdat mensen in armoede niet bekend willen staan. Je schaamt je. Er is een groot taboe als je ergens zegt dat je er geen geld voor hebt.
  Maar op de hyves durven we langzaam aan steeds meer te praten.
  Samen sterk is een lotgenoten contact groep. Wij helpen mensen uit eigenervaring. Wij zijn ervaringdeskundige. We praten met elkaar en bij ons het niet 1 uurtje per week zoals bij instantie’s. Nee bij ons kopje koffie op de bank enje mag vertellen hoeft niet. maar wij weten wat er speelt en nodigen daar organisatie’s op uit met advies.
  wij organiseren picknicks, de dag van tegen armoede op 17 oktober geven steeds groter aandacht en een heel hoop pr gaat via digitale wereld. zoals hyves en buurtlink.
  Daarom denk ik dat het voor vele een uitkomst is.
  Maar ik zou zeggen kijken eens.
  Via internet kom ik ook andere dingen tegen.
  u kunt nu op ons stemmen om ons te helpen aan een geldbedrag voor gezinnen met kinderen in armoede die niet opvakantie kunnen gaan en zo de laatste dag van de grote vakantie bij ons komen picknicken. Zodat zij ook op de eerste maandag iets leuks kunnen vertellen.
  http://positief.dongenergy.nl/initiatieven/detail/alle-kinderen-iets-moois-vertellen-op-de-eerste-schooldag-na-de-grote-vakantie

  hartelijk dank daar voor.

  met vriendelijke groet,
  lieske
  iniatiefneemster van werkgroep samen sterk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *