Spring naar inhoud

Gastbijdrage van burgemeester Theo Weterings en de Tilburgse horeca gezamenlijk.

Vanaf vandaag, zaterdag 25 september 2021, gelden er nieuwe coronamaatregelen. Het loslaten van de 1,5 meter afstand en invoer van een coronatoegangsbewijs (ook wel coronapas genoemd), zijn de meest in het oog springende maatregelen. In de discussies rondom de coronamaatregelen verdwijnt het nog weleens naar de achtergrond maar helaas is het nog altijd zo dat ze nodig zijn om het virus onder controle te krijgen, de kwetsbaren in onze samenleving te beschermen en druk op de zorg te voorkomen.

Gastvrij
In Tilburg slaan gemeente en horeca de handen ineen, met een gemeenschappelijk doel: veilig onze samenleving steeds verder open laten gaan. Zodat ondernemers de kans hebben om te kunnen ondernemen. Zodat culturele instellingen bezoekers kunnen ontvangen, en zodat sportclubs weer hun zalen en velden kunnen vullen. ...lees verder "Tilburgse horeca en burgemeester Weterings: “Wees welkom in Tilburg!”"

IJspret in de Ireen Wüst IJsbaan Foto: Toin Damen

Op zaterdag 2 oktober 2021 opent de Ireen Wüst IJsbaan op Stappegoor weer haar deuren voor een nieuw schaatsseizoen.  Dan is het tevens Open Dag waarbij iedereen welkom is om van 10.00 tot 17.00 uur de baan  te openen en te genieten van de winterse sferen. Entree is deze dag dan ook gratis. ...lees verder "Ireen Wüst IJsbaan opent zaterdag 2 oktober"

De Hultenseweg in Wijkevoort Foto: John Geerts

Bijna 500 zienswijzen leverde het bestemmingsplan voor Wijkevoort op dat in het voorjaar van 2021 ter inzage lag. De moedige Tilburgers die elke ochtend, sinds 26 oktober 2020 het referendum werd afgewezen, bij het Stadhuis demonstreren, staan inmiddels niet meer alleen.

Via de zienswijzen hebben ook diverse bedrijven en ook overheden inhoudelijke kritiek geuit. ...lees verder "Wijkevoort: niet alleen burgers, maar ook bedrijven en andere overheden hebben bezwaar"

De Provincie Brabant en de vijf Brabantse steden staan op het punt om een eigen internet - of intranet eigenlijk - op te richten voor de overheid en maatschappelijk noodzakelijke diensten als verkeer, onderwijs, zorg en veiligheid. Het heet BrabantRing en moet volgend jaar van start gaan.

Het wereldwijde internet zoals we het de laatste 25 jaar kennen, is kwetsbaar. Wie al eens het slachtoffer is geweest van oplichting, hacks of ander wangedrag online, zal kunnen beamen dat het wel erg makkelijk is om mensen en organisaties dwars te zitten, van waar ook ter wereld. ...lees verder "BrabantRing of Breedband Tilburg – een eigen internet"

Het aantal WW-uitkeringen in Tilburg blijft verder dalen. Nadat eind juli 2021 al het laagste aantal WW-uitkeringen in 10 jaar werd bereikt, was er ook in augustus weer sprake van een afname van 6%. Daarmee telde Tilburg eind augustus 3.154 WW-uitkeringen. Doordat ook het aantal vacatures sterk groeit, neemt de krapte op de arbeidsmarkt verder toe.

Sinds de spanningsindicator door UWV wordt berekend (2016) is de krapte nog niet zo hoog geweest. Dat is bijvoorbeeld duidelijk terug te zien in de detailhandel, waar het personeelstekort snel oploopt. ...lees verder "Daling WW uitkeringen in Tilburg"

Wie op de fiets naar de Lochal gaat, om de bibliotheek te bezoeken of om op het gloednieuwe terras te ontspannen, komt tot de ontdekking dat het niet langer is toegestaan om de fiets te parkeren langs de Locomotiefboulevard. Een streng bordje met iets te kleine letters maakt dat duidelijk.

Je moet je fiets parkeren in het fietsenhotel, de nieuwe stalling van de NS, mits je een OV-kaart hebt. Maar waar je je fiets moet stallen als je die niet hebt, staat er niet bij. Erg klantvriendelijk komt het in ieder geval niet over. ...lees verder "Met de fiets naar de Lochal, dan parkeren in het fietshotel"

De Vaccinatielocatie  in Tilburg, bij het Willem II stadion,  blijft tot het einde van het jaar open. Dat heeft de GGD Hart voor Brabant laten weten. Want het vaccineren zonder afspraak op die plek is een groot succes. Sinds half augustus  2021 hebben bijna 7.000 inwoners in de hele regio gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. Met name in de gemeente Tilburg bleek er veel animo voor het prikken zonder afspraak. Maar liefst 1.900 mensen hebben zich op deze manier op de vaccinatielocatie bij Willem II laten prikken.

De vaccinatielocatie blijft om die reden open tot eind 2021.

De GGD gaat in Tilburg en in de rest van de regio Hart voor Brabant door met gerichte acties om de vaccinatiegraad verder te verhogen. ...lees verder "Prikken zonder afspraak bij Willem II stadion blijft open"