Spring naar inhoud

De fractie van GroenLinks Tilburg draagt Rik Grashoff voor als nieuwe wethouder namens de partij in het Tilburgse college. Rik Grashoff zal Mario Jacobs opvolgen, die sinds 2014 wethouder is namens de partij en met ingang van april 2021 aan een nieuwe functie begint als dijkgraaf bij Waterschap Aa en Maas.

Rik Grashoff was tot 2020 gedeputeerde natuur, water en milieu in de provincie Brabant. Daarvoor was hij lid van de Tweede Kamer namens GroenLinks. Eerder was Rik Grashoff wethouder in Delft en Rotterdam. In 2016 werd hij uitgeroepen tot groenste politicus van het jaar vanwege zijn inzet voor natuur en biodiversiteit op het platteland en in de steden.

Fractievoorzitter Evelien Kostermans: “Met de keuze voor Rik halen we een ervaren bestuurder binnen. Zijn ervaringen als wethouder in Delft en Rotterdam en als gedeputeerde in Brabant zullen goed van pas komen. We kijken uit naar zijn inzet voor onze stad.”

Joery Martens, voorzitter van de Tilburgse GroenLinks-afdeling: “Rik heeft het vermogen om idealen om te zetten in concreet groen beleid. Met zijn enorme ervaring op verschillende bestuursniveaus is hij een aanwinst voor GroenLinks in Tilburg. De afdeling is verheugd met deze keuze van de fractie en kijkt uit naar een fijne samenwerking.”

Rik Grashoff: “Deze stad boeit me enorm, met zijn industriële geschiedenis, groot stedelijk en toch ook nog op plekken met het meer dorpse karakter, met universiteit en hogescholen, maar ook een sociale en diverse stad: een stad voor iedereen. Ik vind het een eer om juist hier wethouder te mogen zijn. Daarbij kan en zal ik voortbouwen op het uitstekende werk van Mario Jacobs in de afgelopen zeven jaar!”

Rik Grashoff wordt medio april officieel geïnstalleerd. In het college neemt hij de portefeuilles van Mario Jacobs over waaronder mobiliteit, groen, klimaatadaptatie en projecten als de ontwikkeling van het Stadsforum en stadsregionale parken Pauwels, Koningshoeven - Moerenburg en Stadsbos013.

Veel informatie bij de borden. Foto: Natuurmuseum Brabant

Wandelen is sinds de lockdown veel populairder geworden. Het Natuurmuseum ondersteunt dit en heeft een speciale app laten ontwikkelen. Een woordvoerder van Natuurmusem Brabant laat weten: " De gratis wandelapp Vossenstreken is de leukste wandelapp voor families, en je kunt op pad in je eigen omgeving."

"Er zijn meer dan tien locaties, dus er is meestal wel een route in de buurt. Dat kan in behoorlijk wat Brabantse buitengebieden, maar ook binnen de Tilburgse stadsgrenzen. Sterker nog, zelfs in Tilburg Centrum kun je de natuur in!"

"Het blijft niet bij wandelen: onderweg vertelt 'buitenbaas' Robin over de geheimen van het landschap en heeft hij heel leuke opdrachten voor iedereen. De opdrachten zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 tot 12 jaar en de gemiddelde lengte van een route is 3,5 kilometer. Ideaal dus voor families! "

Vossenstreken is ontwikkeld door Natuurmuseum Brabant, Brabants Landschap en Kempens Landschap(B) met als doel gezinnen meer in contact brengen met de natuur. Er zijn al zo’n veertig routes online en in de loop van dit jaar komen daar nog nieuwe routes bij. ...lees verder "Natuurmuseum: Spannend wandelen met de Vossenstreken-app"

5

Snelfietspad naar Oisterwijk, in Oisterwijk. - Foto: Hans Rube.

"Eindelijk sneeuw, eindelijk winter en direct is Tilburg voor de zwakke verkeersdeelnemer een onneembare vesting. Bewoners in een rolstoel krijgen te horen dat zij zelfs na vier dagen geen prioriteit hebben bij dit stadsbestuur, als ze hun voordeur uit willen voor een boodschap." Dit schrijft PvdA Tilburg in de inleiding bij vragen die de partij heeft gesteld aan wethouder Mario Jacobs.

Gelukkig zijn er Tilburgers die gelukkig wel de trottoirs schoonmaken voor hun minder valide buren, om deze mensen hun vrijheid terug te geven. ...lees verder "PvdA stelt vragen over slecht winteronderhoud van voet- en fietspaden."

De Tafel van Martinus is de nieuwe talkshow van de  Universiteit van Tilburg. Volgens de organisatie:   "Wie  nieuwsgierig is naar de laatste, de spannendste of de meest urgente wetenschap afkomstig van de Tilburgse universiteitscampus kijkt naar deze gloednieuwe talkshow over wetenschappelijk onderzoek."

De Tafel van Martinus is op dinsdag 23 februari van 16:00 - 17:15 uur te bekijken via een speciale livestram. Het adres is hier te vinden ...lees verder "Nieuwe Talkshow: De Tafel van Martinus."