Spring naar inhoud

3

Het bestemmingsplan voor Wijkevoort ligt nu ter inzage en tot 17 mei 2021 kunnen er zienswijzen worden ingediend. De gemeenteraad werd op 12 april 2021 hierover bijgepraat. (Zie ook de presentatie onder dit artikel.) Hierin staan wat merkwaardige constructies.

Uit de bijbehorende raadsbrief blijkt dat gemeente Tilburg inderdaad aan het bedrijf Somerset heeft aangeboden om zich op Wijkevoort met een distributiecentrum te vestigen, om zo te voorkomen dat het bedrijf bij Koningshoeven een XXL-doos neerzet. Dit gerucht deed al langer de ronde en is nu bevestigd. Er worden verder geen andere bedrijven genoemd die zich op Wijkevoort zouden willen vestigen.

Dit bleek ook uit de beantwoording van maandag, waar door de projectleider van de gemeente werd verteld dat er in het planteam (of gebiedscoalitie) nu alleen bewoners zitten en nog geen vertegenwoordigers van bedrijven die naar Wijkevoort willen komen. ...lees verder "Bestemmingsplan Wijkevoort: gang naar de rechter wordt moeilijker gemaakt"

1

Gastbijdrage van Hans Rube, journalist en burgerraadslid voor PvdA Tilburg.

‘Horen, zien en zwijgen en als je met ons meedoet, dan zullen we jouw familie niets doen.’
De zin is een truc die harde criminelen wel vaker toepassen. Iemand onder druk zetten om hem het verkeerde pad op te sturen.

Nu klinkt de naam Mario wel Italiaans, maar om de Tilburgse bijna ex-wethouder van GroenLinks als slachtoffer te betitelen van een college met een groepje Capo’s gaat natuurlijk wel heel ver.
Toch mag hij, onder dankzegging van ons lokale dagblad, in een lovend afscheidsverhaal, vertellen dat hij onder druk van zijn collega’s wel moest instemmen met de verkwanseling van cultuurlandschap en natuurgebied Wijkevoort ‘omdat het anders nog veel erger’ zou zijn geworden. Deze boude uitspraak kunnen we op velerlei manieren uitleggen.

Het kan een uiting zijn van verregaande arrogantie.
Of het is naïef.
Of hij heeft de Bijbel wel heel letterlijk genomen: ‘Ik was mijn handen in onschuld’, zei Pontius Pilatus immers ooit.
Ook kan de kritische lezer vragen stellen bij de rekenkunst van zowel het dagblad als de wethouder. Want, zegt de wethouder, ‘als wij niet hadden meegedaan was Wijkevoort er ook gekomen.’ ...lees verder "Vooruitgang"

Er wordt nog druk gewerkt aan de achterkant van het paleis, waar de nieuwe ingang van het Stadhuis komt. Foto: John Geerts

Na een grondige en langdurige renovatie is het Stadhuis van Tilburg klaar voor de toekomst. Dat wil de Gemeente Tilburg vieren, naast het feit dat Tilburg  dan ook 212 jaar stadsrechten heeft. Dat is een extra reden voor een digitaal feest, uitgezonden vanuit het Stadhuis op zondag 18 april 2021.

De uitzending onder leiding van Cindy de Koning is via een livestream te zien van 11:00 tot 12:00 uur. Tijdens deze live uitzending vanuit het Stadhuis kunnen bewoners alvast een kijkje nemen, vragen stellen en verhalen horen van gasten. Later volgt meer informatie over waar de stream te ontvangen is. ...lees verder "18 April opening Stadhuis en 212 jaar stadsrechten"

Onderstaand pamflet is vandaag uitgedeeld tijdens de Klimaatmars in Tilburg. Bij deze gepubliceerd voor wie het gemist heeft of nog eens rustig wil bekijken.

Onder de noemer 'Klimaatmars2021' of 'Klimaatalarm' werden zondag 14 maart - drie dagen voor de verkiezingen - overal in Nederland demonstraties gehouden voor een effectief klimaatbeleid en een herstel van de klimaatschade door bedrijven. Zo ook in Tilburg, waar de pijlen onder andere gericht waren op de ontwikkeling van Wijkevoort.

Coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en GroenLinks willen dit groene stuk Tilburg ontwikkelen tot bedrijventerrein met grote, logistieke bedrijven. De oppositiepartijen en veel Tilburgers willen dit niet.

Klik op de afbeelding voor een grotere versie...

Of download de .pdf-versie voor het originele formaat.

4

Maandagmiddag 8 maart 2021 deed de voltallige oppositie, aangevoerd door Bea Mieris van PvdA een ultieme poging om een referendum over de ontwikkeling van Wijkevoort als nog voor elkaar te krijgen.

Het lukte niet.

Het debat kreeg bovendien een erg lelijke wending, toen D'66-raadslid Koen van de Krieken de indieners vergeleek met "Een kind dat zijn zin niet krijgt en daarom blijft drammen."

...lees verder "Ultieme poging om een referendum over Wijkevoort mogelijk te maken"