Spring naar inhoud

Deelnemers die uitkijken naar de 33e CZ Tilburg Ten Miles op zondag 26 september 2021 kunnen zich vanaf nu aanmelden.

De inschrijving is geopend in de  verwachting dat de coronamaatregelen de komende maanden stap voor stap worden versoepeld en veel Nederlanders in de zomer gevaccineerd kunnen zijn.

Afgelopen jaar kon dit sfeervolle Tilburgse evenement niet doorgaan vanwege de coronapandemie. De startbewijzen van lopers die zich al hadden aangemeld blijven geldig voor de komende editie. Die deelnemers krijgen daar vandaag bericht over. ...lees verder "Inschrijving geopend voor Tilburg Ten Miles"

Zwemmen in de Piushaven is en blijft verboden. - Foto: John Geerts

Vrijwilligers van de stichting 'Swim to fight cancer' hadden in het voorjaar van 2020 een idee ingediend, dat heel eenvoudig klinkt: om in de Piushaven een gedeelte af te zetten met drijvende pontons, waarbinnen mensen gratis een frisse duik kunnen nemen in de zomer. Maar het blijkt vreselijk ingewikkeld.

Wat volgde was niet alleen een integrale beleidsnota over het recreatief gebruik van de Piushaven in januari van dit jaar, maar nu ook een definitieve afwijzing van het idee.

De eigenaar van zwemwater - gemeente Tilburg - moet voldoen aan tal van regels voor de veiligheid, de kwaliteit van het zwemwater, het toezicht, et cetera. En dat terwijl de Provincie op haar beurt het gezag heeft, en dat dan weer heeft uitbesteed bij de Omgevingsdienst. ...lees verder "Niet Piushaven, maar wel Wijckermeer in Wijkevoort in beeld als zwemlocatie"

Foto: John Geerts

Het Super WK Wielrennen is een nieuw wielerevenement dat voor het eerst in Glasgow zal worden georganiseerd in 2023. Uniek aan het concept is dat alle UCI-wielerdisciplines (behalve veldrijden) zullen plaatsvinden in één evenement. UCI is de internationale Wielerbond.

De mogelijke verdeling van de 15 WK-onderdelen over en binnen de provincies, wordt de komende maanden onderzocht. Er is al wel een voorlopige verdeling tussen de drie provincies. Tilburg zou graag samen met Breda de tijdritten willen organiseren.

Het wordt een groot evenement, dat op dit moment nog nooit is gehouden. Maar naar verwachting zal het Super WK wielrennen moeten plaatsvinden in september 2027, met ongeveer 2.700 topsporters en 6.000 amateursporters uit 120 deelnemende landen. Met 15 verschillende wereldkampioenschappen, uitgesmeerd over een kleine drie weken. Naar verwachting zullen hier 700 verschillende media verslag van willen doen. ...lees verder "Tilburg wil graag Super WK Wielrennen 2027 organiseren"

1

In tegenstelling tot de massale uitval van evenementen sinds de komst van Covid-19 gaat de Warandeloop Tilburg wel door en wel op 21 en 22 november 2020. De Warandeloop 2020 is weliswaar in aangepaste vorm. De Warandeloop 2020 zal, in overleg met de Atletiekunie en de Gemeente Tilburg, alleen opengesteld worden voor wedstrijdatleten en recreanten. Dit heeft tot gevolg dat de populaire onderdelen zoals Wandelen, WarandebyNight, Scholierenlopen, Aangepast sporten en Businessrun buiten het programma vallen. ...lees verder "Warandeloop Tilburg gaat door in aangepaste vorm"

1

Burgemeester Theo Weterings. Foto: John Geerts

Donderdagavond 24 september 2020 voetbalden de Schotten (Glasgow Rangers)  tegen Willem II in het Willem II stadion (0-4). En aangezien het de eerste keer was in 15 jaar dat Willem II mee mocht doen aan Europees voetbal, was dat reden voor een feestje.

Het resultaat van feestende supporters heeft heel Nederland gezien en was aanleiding voor een virtuele lynchpartij van burgemeester Weterings en de stad Tilburg als geheel, zoals gebruikelijk in de Twitter- en Facebook-culturen.

Coronavirus of niet; burgemeester Theo Weterings was ter ore gekomen dat de vaste, 'harde' kern van supporters zich niet zou laten weerhouden door het virus om eens goed de bloemetjes buiten te zetten. ...lees verder "Dilemma: rust bewaren of coronamaatregelen handhaven"

Vanaf zondag 4 oktober 2020. start Willem II met de Willem II Trainingsplan trainingen op het jeugdcomplex van de Willem II Voetbalacademie aan de  Rueckertbaan 207 in Tilburg.

Willem II Trainingsplan trainingen bestaan uit een reeks van tien weken met trainingen van 75 minuten, waarbij de focus op persoonlijke voetbalontwikkeling ligt.

De trainingen zijn voor jongens en meisjes in de leeftijd van 6 tot en met 10 jaar. ...lees verder "Willem II organiseert voetbalkampen"

Henk van Dorenmalen tijdens de Tilburgse Trimloop

De 33e editie van de CZ Tilburg Ten Miles verschuift twee weken op de kalender naar zaterdag 25 en zondag 26 september 2021. Dat is de organisatie overeengekomen met de evenementencommissie van de gemeente Tilburg. Er waren diverse redenen om het eerste weekeinde van september in te ruilen voor het laatste. Vooral een te verwachten toename van het aantal deelnemers en de werving van vrijwilligers zijn van belang geweest bij deze keuze. ...lees verder "CZ Tilburg Ten Miles naar eind september"