Spring naar inhoud

Aan Schouwburgring 135 wordt een nieuwe fietsenstalling gerealiseerd. Naar verwachting opent deze dit najaar. Nu definitief is gekozen voor deze locatie betekent dat er geen fietsenstalling komt aan de hoek van de Langestraat en Korte Tuinstraat.

Deze fietsenstalling is een goede voorziening voor bezoekers van de binnenstad. We verwachten dat hierdoor minder fietsen op straat worden gestald. Deze nieuwe stalling is vooral bedoeld voor bezoekers van de winkels en horeca in het Dwaalgebied.  In het pand zat vroeger de Bruna. ...lees verder "Nieuwe fietsenstalling aan de Schouwburgring 135"

De gemeenteraad heeft op 6 april 2020 het bestemmingsplan 'Verbrede reikwijdte Spoorzone 2019' vastgesteld. Op dit moment wordt gewerkt aan een bouwplan voor de parkeergarage Zwijsen. Het College stelt aan de gemeenteraad voor om deze parkeergarage mogelijk te maken.

De parkeergarage is noodzakelijk om te voorzien in de parkeerbehoefte in de Spoorzone.

Het college zegt daarover: "Ter versterking van de resterende ecologische zone is er voor gekozen om de parkeergarage aan de zuidzijde te voorzien van een groene gevel en een het dak te voorzien van sedum dakbedekking."

Documenten van het College van B&W:

Kaartje uit de raadsbrief van het College.

Op 10 mei 2021 heeft het college van Tilburg bekend gemaakt om betaald parkeren in te voeren in meerdere wijken van Tilburg. Dit gaat in op 1 juli 2021.

Dit gebeurt omdat de gemeenteraad in 2016 heeft besloten dat de parkeerdruk in de wijken moet worden verminderd door middel van betaald parkeren.

Het college zegt daarover: "Op korte termijn gaan we ook de wijken Groeseind, Hoefstraat en Koestraat, Loven benaderen om te inventariseren wie wil deelnemen aan het review panel over de invoering van betaald parkeren. Naar verwachting wordt eind dit jaar in (een deel van) Hasselt en Goirke betaald parkeren ingevoerd en begin volgend jaar in Groeseind, Hoefstraat en Koestraat, Loven."

Documenten van het College van B&W:

Met ingang van zaterdag 1 mei is het Koningsplein op zaterdagen tussen 06.30 uur en 17.30 uur vanaf de Piusstraat afgesloten voor inrijdend verkeer. De parkeerplaatsen aan het Koningsplein zijn op zaterdagen gereserveerd voor het (vracht)verkeer dat op de markt moet zijn en een marktontheffing heeft. De parkeergarage Anna Paulownahof blijft bereikbaar via de weg lans het Factorium.

Bewoners met een parkeervergunning kunnen op zaterdagen tussen 06.30 en 17.30 uur niet op het Koningsplein (en bij de Anna Paulownahof) parkeren. Auto’s die op zaterdagochtend 06.30 uur op het Koningsplein geparkeerd staan worden weggesleept. ...lees verder "Op zaterdagen: meer markt, minder ruimte voor parkeren bij Koningsplein"

2

Foto: John Geerts

"Over 10 jaar zal het ondenkbaar zijn dat er in 2019 nog 20.000 auto’s met minimaal 50 kilometer per uur over de Cityring hebben gereden. Je wordt in 2030 vreemd aangekeken als je niet met gepaste snelheid naar de parkeergarage rijdt."

Dit citaat komt uit het besluit van het College van B&W (Burgemeester en Wethouders) dat aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. De bedoeling is, dat in de nabije toekomst nog hooguit 8.000 auto's per dag over de Cityring rijden met hooguit 30 kilometer per uur. Het hangt samen met onderzoeken naar de verkeersnetwerken in de stad en de wens van de gemeente om het Stadsforum en de Koningswei te realiseren. ...lees verder "Cityring naar 30 kilometer per uur in 2023"

1

De nieuwe locatie van AFAC aan de Bredaseweg Foto: John Geerts

De AFAC, de Algemene Fiets Afhandel Centrale, - onder Tilburgers beter bekend als de 'Afpak' - gaat verhuizen.

Met ingang van dinsdag 1 september 2020 moeten Tilburgers die hun geruimde fiets willen ophalen naar de Bredaseweg 193. Dit is tegenover het voormalige klooster Rooi Harten en vlakbij de watertoren. Op de oude locatie aan de Koopvaardijstraat maakt de AFAC plaats voor nieuwbouw. Deze plek is vanaf woensdag 26 augustus al gesloten en alle aanwezige fietsen worden dan al verhuisd naar de Bredaseweg.

Volgens de gemeente Tilburg, eigenaar van de AFAC, is de locatie aan de Bredaseweg op loopafstand van de Binnenstad. ...lees verder "Fietsenafhaalcentrale ‘de Afpak’ verhuist naar Bredaseweg"

De fietsenstallingen Katterug en Concertzaal zijn vanaf 21 maart 2020 gesloten. Er komen te weinig bezoekers in verband met de Coronacrisis. De stallingen op de Heuvel en het Pieter Vreedeplein blijven open.

De openingstijden van de stalling op de Heuvel wordt aangepast. De stalling is nu van maandag tot en met zondag geopend tussen 07:30 en 22:00 uur. De stalling aan het Pieter Vreedeplein is van maandag tot en met  zaterdag open tussen 07:30 en 22:00 uur. Op zondag is de stalling open van 10:00 tot 19:00 uur.