zondag 3 maart 2024

3 gedachten over “Een lening aan Cinecitta van 2,8 miljoen. Een risico?

 1. ‘De meeste raadsfracties kritiekloos dit soort voorstellen accepteren. De controlerende rol van de gemeenteraad is blijkbaar bij een brede coalitie ver te zoeken’.
  En die hebben we dan als burgers zelf gekozen! Om voor ons na te denken, op te komen en te waakzaam te zijn in het heden voor een goede toekomst voor Tilburg en zijn burgers.
  Denk na voor je de volgende keer weer gaat stemmen, vergeet dit alstublieft nu eens niet, het gaat met een beetje pech een herhaling van het Midi schandaal worden, een ramp om Tilburg weer zo op de kaart te zetten!

 2. Cinecitta heeft een duidelijke plek binnen Tilburg. Er bestaat een duidelijke behoefte in de stad aan kwalitatief goede, minder alledaagse films. Het is een juweel binnen de culturele instellingen in de stad, zonder storende pretenties. Als een lening nodig is het voor Tilburg te behouden, is dat wat mij betreft zeker aanvaardbaar.
  Bovendien, dat geld ziet de gemeente een keer terug (als het goed is). Het is geen gift, al zijn de voorwaarden prettig.
  Uit bovenstaand verhaal begrijp ik dat er onderpand wordt gegeven, ben benieuwd waar hier nog voetangels en klemmen zitten.

 3. Een gemeentebestuur dient open en transparant te opereren. De gekozen constructie voldoet niet aan deze criteria. Op een dergelijke manier een alternatief vinden voor subsidieverstrekking is merkwaardig. Zeker als men naast deze rare constructie ook nog daadwerkelijk subsidie verstrekt. Ook merkwaardig is het feit dat het BNG-rapport als vertrouwelijk wordt gezien. Bovendien merkwaardig als men op basis van dit rapport alsnog zekerheden gaat zoeken. Ongetwijfelt zal BNG de constructie hebben ontraden. Maakt niet uit op welke gronden, want met gezond en zakelijk verstand kiest men niet voor een dergelijke constructie. Wil men Cinecitta om welk motief dan ook helpen, dan had men een betere constructie moeten bedenken. Wellicht via nieuw beleid om de argumenten een “zachte” landing te geven. Bizar is het feit dat de meeste raadsfracties kritiekloos dit soort voorstellen accepteren. De controlerende rol van de gemeenteraad is blijkbaar bij een brede coalitie ver te zoeken. Over precedentwerking zullen het maar niet hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *