Site pictogram Tilburgers.nl

Een tweet

Op de Cityring wordt te hard gereden en is afgelopen week een mini-golfcircuit aangelegd. Het Spoorpark heeft (weer) geld tekort. Er zijn plannen voor een nieuw Koningsplein en omgeving waarwe de komende 10 jaar zoet mee kunnen zijn. Het verkeer staat dagelijks vast vanwege de werkzaamheden aan de Spoorlaan. Een nieuw beleid om ouderen beter van dienst te zijn ligt op stapel. Delen van Tilburg (west) staan blank als het stevig heeft geregend. Bij Vredelust zijn eeuwenoude bomen geveld, al dan niet illegaal. De hoeveelheden drugsafval die worden gedumpt stijgen. De Lochal dreigt onbereikbaar te worden (voor minder validen) door de bouwput ernaast. Zijn 25.000 woningen van vóór 1985 zijn nog niet geïsoleerd.

In Tilburg is genoeg te doen. Zeker voor raadsleden die zijn gekozen om zich in te zetten voor de stad en deze (en nog zo veel meer) onderwerpen te agenderen en op te lossen, samen met het stadsbestuur.

Maar nee, niet voor de LST, de grootste partij in de stad die met 10 van de 45 raadsleden elk onderwerp op de agenda kan zetten dat het verlangt. Hans Smolders agendeert liever een tweet. Deze:

Een tweet van een wethouder die haar mening en stemadvies geeft op verkiezingsdag. Dáár moet het tijdens de raadsvergadering van 25 maart 2019 over gaan. Want daar heeft de gewone Tilburger écht wat aan. En het kán natuurlijk ook niet: als wethouder van Tilburg een eigen mening hebben. En al helemaal niet als die mening dan ook nog eens slecht in het straatje past. Schande!

Er werd me deze week op het hart gedrukt dat de LST niet hetzelfde zou zijn als het landelijke FvD. Ik zoek nog steeds de verschillen. Voor mij is genoegzaam duidelijk dat LST-leider Hans Smolders dezelfde persoon is als de lijstduwer die campagne voerde voor de FvD en met voorkeurstemmen gekozen werd voor de Provinciale Staten van Brabant, afgelopen woensdag 20 maart. En totdat iemand me overtuigt van het tegendeel weiger ik te geloven dat het hier om een alter ego of dubbelganger van Hans Smolders gaat, met toevallig dezelfde naam.

We mogen niet zeggen dat we meneer Baudet en zijn Forum fascistisch vinden. Dat mag vooral niet van de FvD-aanhang dat het hier niet mee eens is. En FvD duldt geen tegenspraak, geen inspraak en geen eigen meningen in haar gelederen, zoals reeds bekend. Dus, dat geldt dan meteen ook maar voor de rest van Nederland.

Volgens het FvD zijn wij sukkels: journalisten, gebouwenontwerpers en kunstenaars, natuurlijk de schuld zijn van alles. De ondermijners van de samenleving moeten weg, uit de boreale wereld. (Boreaal betekent ‘Arisch’, of: geheel blank.) Schrijfster dezes is nu dus dubbel schuldig, want journaliste en werkzaam voor een gebouwenmaker.

Dus als u mij binnenkort zoekt: dan is de FvD-politie in actie gekomen.

In de kolommen van Tilburgers.nl zal ik over de LST en FvD (proberen te) zwijgen voortaan. Omdat het nog steeds vrijwilligerwerk is en ik het graag ook leuk wil houden voor mezelf.

Mobiele versie afsluiten