Site pictogram Tilburgers.nl

Een warm en droog begin, maar koel en nat einde van de week

weerberichtDe weersverwachting voor deze week: maandag de warmste dag van de week met 27 graden en veel zonneschijn. Dinsdag kans op buien en temperaturen die terugvallen tot een graad of 20. Een dag later is het prachtig lenteweer met een afwisseling van wolkenvelden en kwikstanden die naar de 20 graden gaan. 05-08-2015-Korte-Heuvel-Kroegen-Cul-de-Sac-TilburgDaarna gaan we over op een wisselvallig scenario met koel weer. Op Hemelvaartsdag zijn er perioden met regen of buien en de dagen erna is het licht wisselvallig met een enkele bui. Temperaturen zakken terug naar 15 tot 16 graden.

Het is vandaag een prachtige Moederdag. De zon schijnt uitbundig, het blijft droog en er staat maar weinig wind. Temperatuur loopt op naar maar liefst 21 graden. Heerlijk weer om buiten te verblijven en de moeders letterlijk in het zonnetje te zetten. Gisteren was een dag om maar snel te vergeten. De bewolking overheerste en in de middag vielen er buien. In de avond was het droog en verschenen er opklaringen die nog een aantal zonuren opleverde.
Precies zoals verwacht en dat mag ook wel, want de laatste tijd gaan veel weersverwachtingen de mist in. Zo zouden we zeer slecht weer krijgen met Koningsdag (27 april) bestaande uit regen en veel bewolking. Het resultaat was een prachtige feestdag met 9 uur zonneschijn en het bleef droog. Ook zouden de eerste dagen van mei regenachtig verlopen en ook dat kwam niet uit. Als klap op de vuurpijl is de verwachting voor a.s. dinsdag.

1 HemelvaartAl dagen wordt geroepen dat het zomers tot plaatselijk tropisch zou worden met 25 tot 30 graden. Strandweer in volle glorie. De laatste berichten geven nu voor dinsdag temperaturen aan die de 20 graden zelfs niet halen! Reden is niets anders dat de hoge- en lagedrukgebieden zwakker of sterker zijn dan verwacht en daardoor een andere koers krijgen. Met als gevolg ander weer. Dat zien we nu ook weer gebeuren.

Maandag wordt de warmste dag van de week met temperaturen die de zomerse grens van 25 graden halen of zelfs overschrijden. De dag start met sluierbewolking waar de zon gewoon doorheen zal schijnen. In de namiddag komen er wat meer wolken binnenschuiven en dan zal de zon af en toe verdwijnen. Het blijft wel droog. Oorzaak van de zomerse prik is zowel een hogedrukgebied ten oosten van ons als een depressie bij de Britse Eilanden. Daar tussenin wordt met een krachtige zuidelijke stroming zeer warme lucht onze kant opgeblazen en tegelijkertijd ook vochtige lucht wat die sluierbewolking verklaart.

Deze bewolking is echter wel de voorbode dat er ander weer op komst is en dat zien we dinsdag gebeuren. Het behoort tot een koufront dat op dinsdag langzaam over onze provincie zal trekken. Het weerbeeld zal bestaan uit een afwisseling van wolkenvelden en wat zon. In de middag kunnen er buien ontstaan, die vooral in het oosten zullen vallen. Daarna klaart het op en is het weer droog. De wind is matig, kracht 3 tot 4, en draait naar west tot noordwest en daarmee zal het fris aanvoelen ondanks dat de temperatuur rond de 20 graden schommelt.

Op woensdag profiteren we heel even van een hogedrukgebied boven het vasteland van Europa, waardoor we een zonnige en droge dag kunnen verwachten. Het kwik stijgt weer richting de 20 graden. Op Hemelvaartsdag is het mooie weer alweer voorbij als we bezoek krijgen van een neerslaggebied. In de ochtend is het nog droog, maar in de middag zijn er perioden met regen of buien. Temperatuur zakt dan terug tot een graad of 16. Vervolgens gaat de wind flink toenemen van matig tot soms vrij krachtig. De dagen erna verandert er niet veel en is het licht wisselvallig.

De temperaturen komen iets onder normaal te liggen met 15 tot 16 graden, terwijl zo’n 18 graden normaal is voor onze regio. Deze week is ook de start van de IJsheiligen (11-14 mei). Deze begint dus zomers en droog, maar eindigt in het water met koel weer.

Mobiele versie afsluiten