Site pictogram Tilburgers.nl

Eerste lustrum Parkfestival Tilburg Noord

parkfestival noordHet Parkfestival Tilburg-Noord dat georganiseerd wordt op zaterdag 6 en zondag 7 september in het Ypelaerpark viert dit jaar zijn eerste lustrum. Het Parkfestival is inmiddels na vijf jaar een traditie geworden. Elk jaar weten duizenden bezoekers dit tweedaagse festival in het in Tilburg Noord te vinden.

Het Parkfestival is in eerste instantie bedoeld voor de wijkbewoners en het geeft een podium aan het vele talent uit Tilburg (-Noord). Uiteraard is iedereen uit de wijde omgeving van harte welkom.

Voor een dagje Parkfestival heb je geen dikke portemonnee nodig. De toegang is gratis en de prijzen voor eten en drinken zijn laag en er is voor jong en oud van alles te beleven. Zie verder het uitgebreide en gevarieerde programma.

Het programma

Zaterdag en zondag

Vrijmarkt. Al vele jaren is de vrijmarkt een enorm succes in combinatie met het Parkfestival. Op beide dagen geopend van 12.00 tot 18.00 uur. Voor de echte koopjesjagers.

Kinderen. Elke middag is een groot deel van het park gereserveerd voor de jeugd met allerlei springkussens. Maar je kunt ook je gezicht laten schminken, een afwasbare tatoeage op je arm laten zetten of je haar laten vlechten. Er is ook een heuse kinderbar, waar onder meer ranja en snoep verkocht worden.

Muziek. Beide dagen kun je volop genieten van muziek. Zowel buiten als binnen valt er van alles te zien en te horen. Zelfs als je buiten zit kun je alles wat er op het podium gebeurt heel goed volgen.

Zaterdag

Opening door wethouder Hans Kokke (SP).

Informatiemarkt. Op zaterdag kunnen bezoekers informatie krijgen van diverse (welzijns)organisaties die in of voor de wijk actief zijn.

Muziek – Sonic Brass. Op zaterdag speelt de brassband Sonic Brass uit Tilburg Noord om 13.00 uur in het Parkfestival. Zorg er dan ook voor dat je op tijd aanwezig bent. Ze zijn er elke keer al bij geweest en laten ook nu weer nadrukkelijk van zich horen.

repair cafe parkfestival
Repair Café

Repair Café. Een initiatief van de Stichting Social Energy. Neem op zaterdag je kleine huishoudelijke apparaten, kleding of fiets mee naar het Parkfestival als er iets aan gerepareerd moet worden.

Muziek – The Golddiggers. The Golddiggers treden voor de eerste keer op tijdens het Parkfestival en wel op zaterdag van 17.00 tot 19.00 uur. Deze Tilburgse band speelt muziek uit de jaren ’60 en ’70 van onder andere The Beatles, Byrds, Everly Brothers, Fortunes, Cats en Carpenters.

Shakka Makka’s Vuuravontuur. Dat Tilburg Noord talent op allerlei gebied herbergt, tonen Rick en Josefien. Dit dynamische duo laat de vonken er vanaf vliegen. Vuur afgewisseld met dans, vechtkunsten en een flinke dosis humor maakt dit een act die je niet snel zal vergeten.

Zondag

Opening door wijkwethouder Mario Jacobs (GroenLinks).

Brunch. Zondag om 12.00 uur is er een gratis brunch. Veel etenswaren zijn halal, zodat iedereen er gebruik van kan maken.

Jongeren. Op het meest noordelijke grasveld in het park wordt door Buurtsport Tilburg een enorm opblaasbaar pannaveld geplaatst. Voor jongeren vanaf 13 jaar wordt er op zondag een toernooi gespeeld waarbij leuke prijzen te winnen zijn.

Sportdemonstraties. Sportinstituut Ooms verzorgt op zondag tussen 14.00 en 17.00 uur demonstraties van enkele van de vele sporten die je bij hen kunt beoefenen.

Muziek – Danza Danza. De Braziliaanse percussieband Danza Danza komt al voor de derde keer met zo’n 30 personen naar het Parkfestival. Op zondag zullen zij weer een spetterende show verzorgen die tot ver in de omtrek te horen zal zijn.

Muziek – The Mental Bats. Een echte Tilburgse band die alweer voor de derde keer te zien en te horen is op het Parkfestival op zondag van 17.00 tot 19.00 uur.

Mobiele versie afsluiten