
Zaterdag 10 januari werd de eerste winkel van Terre des Hommes in Tilburg aan de Korvelseweg 87 officieel geopend door Burgemeester Noordanus. Omdat de winkel in Tilburg specifiek Filipijnse projecten ondersteund was ook de ambassadeur Jamie Victor Ledda aanwezig.
Hij hield een korte toespraak en gaf het belang aan van de ondersteuning van het Nederlandse volk voor de problematiek bij vooral de jeugdprostitutie in Cebu, met 1,2 miljoen inwoners de tweede stad van de Filipijnen.
Burgemeester Noordanus benadrukte de goede doelstelling van de winkel en de van oudsher grote belangstelling van de Tilburgers in de landen buiten de grenzen.

Ook de directeur van Terre des Hommes Albert Jaap van Santbrink was aanwezig en hield een korte toespraak. Het is de veertigste winkel van Terre des Hommes in Nederland. Bestuursvoorzitter Henk van Tilborg beschreef het als ‘De Bijenkorf onder de kringloopwinkels’.
De Terre des Hommes-winkel in Tilburg gaat gebruikte goederen, zoals heren-, dames- en kinderkleding, speelgoed, sieraden, boeken, dvd’s en accessoires voor in huis verkopen. De selectie van binnenkomende goederen is streng, waardoor alleen nette en schone goederen van goede kwaliteit in de winkel komen te liggen. Alles natuurlijk voor een aantrekkelijke prijs en voor het goede doel. De hele opbrengst van de winkel komt ten goede aan de projecten in de Filipijnen van Terre des Hommes.
Terre des Hommes zet zich in om kinderuitbuiting te stoppen. Volgens de website: “We voorkomen dat kinderen worden uitgebuit, halen kinderen uit uitbuitingssituaties en zorgen dat deze kinderen zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen. Onderwijs speelt hier een belangrijke rol in. We werken altijd samen met lokale projectpartners en zijn actief in 17 landen.”
“Terre des Hommes werkt altijd samen met lokale projectpartners. Deze partners weten precies wat er in een land speelt en hoe ze de kinderen het beste kunnen bereiken en helpen. De vier regiokantoren van Terre des Hommes met lokale staf zorgen voor de directe begeleiding van de projecten en helpen projectpartners om zich verder te professionaliseren.”
“De aanpak van Terre des Hommes werkt, maar vergt een lange adem. Terre des Hommes is al meer dan 45 jaar actief in vier werelddelen en steunt meer dan 200 projecten in 17 landen.”
Anno 2014 zetten elke dag 30 medewerkers in Den Haag, 70 lokale collega’s in de vier regio’s en ruim 1.600 vrijwilligers in Nederland zich in om kinderuitbuiting te stoppen. Tienduizenden donateurs en bedrijven staan achter hen. Samen hebben zij één doel: kinderuitbuiting stoppen.
Het hoofdkantoor van Terre des Hommes is gevestigd in Den Haag. Om de samenwerking met de lokale projectpartners goed en effectief te laten verlopen, heeft Terre des Hommes kantoren in de regio’s waar projecten ondersteunend worden: Jakarta (Indonesië), Bangalore (India), Nairobi (Kenia) en Cochabamba (Bolivia).
Recente reacties