Site pictogram Tilburgers.nl

Elfstedentocht elektrische auto’s komt naar Tilburg

De Solarvlinder is een gratis tankstation voor elektrische fietsen en scooters

Actie in het kader van de dag van de duurzaamheid op 11-11

De langste stoet met elektrische auto’s ooit trekt op donderdag 11 november, de Dag van de Duurzaamheid, door Nederland. Urgenda organiseert deze Elektrische Elfstedentocht. Henk Kroes, oud-voorzitter van de Vereniging van Friesche Elf Steden, geeft om 9.00 uur in Leeuwarden het officiële startschot. Er zijn verschillende tochten, die vertrekken vanuit zeven plaatsen in Nederland naar Almere.

De Brabantse stoet rijdt van Breda naar Almere en komt rond 10.00 uur aan op het Willemsplein in Tilburg. Daar onthult wethouder Berend de Vries (Milieu) een superduurzame elektrische auto, die voor 98% is gerecycled. Deze bijzondere auto is een product van het Tilburgse bedrijf GoElectro© en is zeker het bekijken waard. Ook is er een flink aantal elektrische sportauto’s (Tesla’s) te bewonderen en er is de mogelijkheid om een elektrische fiets of scooter uit te testen.

Ten slotte zijn er ook enkele SolarVlinders opgesteld. Deze gratis tankstations voor elektrische fietsen en scooters zijn een uniek initiatief van Connex Cablemanagement uit Moergestel. Rond 11.30 uur vertrekt de karavaan weer naar Den Bosch, Rosmalen, Utrecht en eindpunt Almere.

Mobiele versie afsluiten