Site pictogram Tilburgers.nl

Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) biedt een app met info over corona

De ETZ Behandelwijzer, een app van het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) in Tilburg, is aangevuld met informatie over het coronavirus. In dit zogenoemde ‘Corona Zorgpad’ staat onder meer een snelle zelftest met vragen, algemene informatie over het virus en informatie over hoe het ETZ omgaat met corona (SARS-CoV-2).

Ook biedt de Behandelwijzer een handig dagboek om symptomen van een mogelijke corona-besmetting een week lang te monitoren. De app is bedoeld om patiënten te ondersteunen én zorgverleners te ontlasten.

Het ETZ biedt patiënten al enkele jaren de ETZ Behandelwijzer aan. Deze app is vooral bedoeld om patiënten te helpen tijdens hun behandeling. Na het downloaden ontvangen patiënten informatie en handige push berichten over bijvoorbeeld de operatie aan hun knie, de plaatsing van een pacemaker of behandeling van kanker. En nu dus ook voor de behandeling van corona.

Betrouwbare informatie
Op initiatief van Interactive Studios uit Den Bosch, de ontwikkelaar van de app, is de app nu uitgebreid met een Corona Zorgpad. Dat is gedaan in nauwe samenwerking met zorgprofessionals, zowel inhoudelijk als op het gebied van communicatie. De boodschap moet immers inhoudelijk juist zijn én daarnaast begrijpelijk voor iedereen. De inhoud van de app is afgestemd met arts-microbioloog Jean-Luc Murk en internist Marvin Berrevoets uit het ETZ-coronateam.

“Meerwaarde van de app is voor ons dat die betrouwbare, nationale informatie van onder meer het RIVM bevat, maar ook gebruikers informeert over hoe het ETZ omgaat met deze situatie. Zoals hoe het gaat met afspraken of operaties die gepland staan, of hoe het zit met het bezoeken of begeleiden van patiënten. We zien dus dat mensen in een onzekere tijd graag informatie willen van een betrouwbare bron. We hopen dat we daar op deze manier een bijdrage aan kunnen leveren”, zegt ETZ-woordvoerder Wim Pleunis.

Statistieken
Inmiddels is de app enkele dagen live en al honderden keren gedownload. Uit de statistieken blijkt dat patiënten graag de sneltest doen én hun gezondheid willen monitoren. En ondanks de grote hoeveelheid informatie die overal te vinden is, willen ook veel gebruikers algemene informatie over het coronavirus.

Meer informatie over de app is te vinden op de volgende website: www.etz.nl/Informatie-over-Corona-in-ETZ-behandelwijzer.

De ETZ Behandelwijzer voor iPhones van de App Store: apps.apple.com/etz-behandelwijzer.

De ETZ Behandelwijzer voor Android telefoons van Google Play: play.google.com/store/apps/details?id=nl.interactivestudios.bpetz&hl=nl.

Mobiele versie afsluiten