Site pictogram Tilburgers.nl

Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis heeft een nieuwe app voor verblijf op de Intensive Care

Een opname op de Intensive Care (IC) is een ingrijpende gebeurtenis voor de patiënt en zijn of haar naasten. Het zorgt voor onzekerheid en stress en levert veel vragen op. Daarom heeft het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) in Tilburg maandag 1 mei 2017 een nieuwe app gelanceerd die alle informatie over de IC biedt. De app is speciaal voor het ETZ ontwikkeld en is een uitbreiding van de reeds bestaande app ‘ETZ Behandelwijzer’.

Intensivist Hans Kuijsten: “Met deze bijzondere app begeleiden we patiënten en familie tijdens een opname. De app geeft niet alleen informatie over de behandeling op de IC, maar ook over het nazorgtraject en over ziektebeelden en de werkwijze op de afdeling”. Zo brengt de app onder meer in beeld welke apparatuur op de IC gebruikt wordt. Een apart gedeelte is gevuld met specifieke informatie voor familie en naasten van de patiënt.

Alle informatie die normaal in één of meerdere folders zou staan, heeft de patiënt nu altijd up-to-date beschikbaar op zijn telefoon of tablet. Met daarbij allerlei extra’s, zoals foto’s, video’s en toelichtingen.

De app wordt gericht ingezet om de zorg te verbeteren. Gelijktijdig is namelijk een website gestart, waar patiënten en naasten vragenlijsten in kunnen vullen. Kuijsten: “Daarin worden zaken gevraagd als hoe patiënten de zorg op de IC hebben ervaren. Maar ook of ze  last hebben van restklachten, zoals angst, depressie of verminderde kwaliteit van leven.“

Die reacties gebruikt het ziekenhuis om de zorg te evalueren en verder te verbeteren. Kuijsten: “Bovendien krijgen we zo een goed beeld van de lange termijn gevolgen bij ernstig zieke patiënten, na opname op de IC. Zo kunnen we gericht patiënten uitnodigen voor de nazorgpoli”.

De ETZ Behandelwijzer is te downloaden in de App Store (voor iPhone) of Google Play Store (voor Android).

Bron: persbericht

Mobiele versie afsluiten