Site pictogram Tilburgers.nl

Elk dier verdient een mooie Dierendag

Op woensdag 4 oktober 2017 is het weer Werelddierendag. Op deze dag worden heel veel huis- en hobbydieren door hun baasjes extra verwend. Helaas geldt dat niet voor alle dieren. Bijvoorbeeld voor dieren die (nog) geen eigen thuis hebben. De Dierenbescherming vindt dat alle dieren een mooie Dierendag verdienen.

Om hier aandacht voor te vragen bracht de Dierenbescherming een speciale Dierendagvideo uit. Hierin is te zien hoe asielmedewerkers de dieren in de opvang een speciale dag bezorgen. Exclusief voor deze video heeft zanger Niels Geusebroek het nummer ‘Don’t You (Forget About Me)’ van de Simple Minds ingezongen.

Werelddierendag wordt sinds 1930 ook in Nederland op 4 oktober, oorspronkelijk de feestdag van heilige en dierenliefhebber Sint Franciscus van Assisi, gevierd. In die tijd werd er invulling aan gegeven door in kranten beschouwende artikelen te plaatsen over de verhouding tussen mens en dier. Dat is nu nog wel zo, maar de dag wordt toch vooral gezien als de dag waarop mensen hun huis- en hobbydieren iets extra’s geven. Een knuffel, een lekkernij, een nieuw speeltje of een nieuwe mand. Voor dieren zonder baasje is dat anders en de Dierenbescherming roept dit jaar de mensen op om ook aan deze dieren te denken.

Op de website ikzoekbaas.nl is te zien welke dieren op een nieuw baasje wachten. Ook houden veel van de dierenopvangcentra van de Dierenbescherming rond Dierendag hun Open dag, een uitgesproken gelegenheid om zelf kennis te maken met deze prachtige dieren. Wellicht vieren ook zij dan volgend jaar Dierendag in hun eigen thuis en worden ze verwend door hun eigen baasje.

Bron: persbericht van de Dierenbescherming

Mobiele versie afsluiten