Site pictogram Tilburgers.nl

Elke maand: ‘Tilburg Music Town Swingparty’

De stad Tilburg krijgt er een nieuw maandelijks muziekevenement bij: ‘Tilburg Music Town Swingparty’.

Na het grandioze succes met de eerste try-out van de ‘Music Party Jamsessie’ op zondag 22 februari 2015 bij Boulevard Café aan de Spoorlaan 51 in Tilburg, gaat dit festival een definitief karakter krijgen. Dat liet Cees van Loon, een van de initiatiefnemers van dit nieuwe festival, vandaag via zijn facebookpagina weten.

“Na het daverende en zeer geslaagde succes van de eerste Swingparty en Jamsessie in februari met ruim 250 bezoekers, zijn we al weer druk doende met het organiseren van de volgende ‘Tilburg Music Town Swingparty’ op maandag 6 april. Over de inhoud van het programma wil ik nog niet veel kwijt omdat het wel heel speciaal gaat worden en waarvoor zich inmiddels twee Swingende Bands hebben aangemeld en ruim 30 muzikanten van allerlei pluimage. We hebben enkele sponsors gevonden die bereid zijn door hun bijdrage er nog een grootser en gezelliger muziekfestijn van te maken en een steentje bij te dragen om van Tilburg weer een echte ouderwetse muziekstad te maken.” vertelt Cees enthousiast. “De locatie wordt Boerke Mutsaers. Dit vanwege de expansie-mogelijkheden die we verwachten. Een fantastische locatie die gemakkelijk bereikbaar is. Het station is 50 meter van de ingang en gratis parkeren met ruimte voor meer dan 100 auto’s.”

Het idee voor deze  ‘Tilburg Music Town Swingparty’ is spontaan ontstaan bij Cees van Loon en Berry Mutsaers, beide beheerders van twee jonge Facebook groepen ‘Tilburgse Music Scene (TMC) en Dutch Music Connection (DMC). Beide Facebook groepen maakten afgelopen jaar een enorme groei door waardoor er spontaan de behoefte ontstond bij de veel (oud) muzikanten en muziekliefhebbers om elkaar te ontmoeten.

Inmiddels is Peer van Dun, beter bekent als Pete Goldstring, benoemd tot algemeen muzikaal leider. Hij gaat voorlopig bij elke ‘Tilburg Music Town Swingparty’ zorgen voor een professionele backline en PA en wordt hiermee verantwoordelijk voor het geluid.

“We zijn voornemens om ‘Tilburg Music Town Swingparty’ elke laatste zondag van de maand te organiseren en voortaan hoeven muzikanten alleen nog maar hun instrumenten mee te brengen om helemaal los te kunnen gaan tijdens de Jamsessies. Gezien de grote belangstelling adviseren wij u tijdig aanwezig te zijn om er zeker van te zijn dat u getuige kunst zijn van dit uitzonderlijke muziek spektakel waarvoor zelfs in het buitenland al belangstelling is.” Aldus Cees van Loon.

De twee volgende ‘Tilburg Music Town Swingparty’ vinden plaats op maandag 6 april (Tweede Paasdag) en 26 april 2015 van 15:00 uur tot 19:00 uur. En verder elke tweede zondag van de maand, te beginnen op 10 mei. Locatie: Boerke Mutsaers

Muzikanten en/of bands die interesse hebben hier een steentje aan bij te dragen kunnen contact opnemen met Cees van Loon via email: dutchmusicconnection@gmail.com.

Mobiele versie afsluiten