Site pictogram Tilburgers.nl

Elly van Besouw krijgt Koninklijke onderscheiding

Lid Orde van Oranje NassauElly van Besouw uit Tilburg ontving op zondag 10 juli een Koninklijke onderscheiding. Zij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij kreeg deze onderscheiding vanwege haar jarenlange inzet als vrijwilliger voor de Tilburgse Revue. Locoburgemeester Hans Kokke reikte de onderscheiding uit tijdens de viering van haar 30-jarig jubileum als vrijwilliger na afloop van de laatste voorstelling van de Tilburgse Kinderrevue in Theaterzaal Trappenhuis Monopole, Langestraat 13 in Tilburg.

Elly van BesouwElly van Besouw (57) is al dertig jaar verantwoordelijk voor het secretariaat van de Tilburgse Revue. De Tilburgse Revue is een grootschalige Tilburgse amateurproductie die eens in de twee of drie jaar op de planken staat in de grote zaal van Theaters Tilburg. Er worden per productie tien tot vijftien voorstellingen gegeven.

Sinds 2015 is er ook een jaarlijkse Kinderrevue in samenwerking met basisscholen en buitenschoolse opvang in Tilburg. Ook hiervoor voert Elly, zoals bij de grote revue, het secretariaat. De tweede Tilburgse kinderrevue ‘Monopole een huis met Soul’ wordt uitgevoerd door kinderen van de Buiten Schoolse Opvang Cultuur van Kinderstad.

Buiten haar vrijwilligerswerk voor de Tilburgse Revue heeft Elly in het verleden drie jaar lang het secretariaat gevoerd voor de Stichting Vrienden van de Hasseltse Kapel.

 

Mobiele versie afsluiten