Site pictogram Tilburgers.nl

Emile Aarts nieuwe rector Tilburg University

Emile AartsEmile Aarts, die als decaan en hoogleraar wiskunde en informatica verbonden is aan TU/e, wordt de nieuwe rector van Tilburg University. Dat heeft het Stichtingsbestuur van Tilburg University vandaag bekend gemaakt. Aarts volgt de huidige rector Philip Eijlander per 1 juni op. Aarts heeft lange bestuurlijke ervaring zowel bij Philips Research Laboratories als bij de Eindhovense universiteit en wordt door studenten en collega’s geroemd om zijn innovatieve manier van denken op het gebied van management.

Voorzitter van het Stichtingsbestuur Jan Hommen: “Met Emile Aarts haalt Tilburg University een Rector Magnificus binnen met een uitstekend wetenschappelijk profiel die bewezen heeft met zijn brede, vernieuwende blik mensen te kunnen motiveren en stimuleren in academisch onderwijs en onderzoek. Samen met Koen Becking en de decanen staat er een uitstekend team dat sturing kan geven aan de volgende fase van de ontwikkeling van onze universiteit.”
Aarts (1955, Roermond) rondde zijn studie natuurkunde in Nijmegen cum laude af en promoveerde in 1983 in Groningen op wis- en natuurkunde. In dat jaar trad hij in dienst bij Philips Research Laboratories als onderzoeker, waar hij Chief Scientific Officer werd. In 1990 werd Aarts hoogleraar Computing Science aan de TU/e.

Aarts heeft lange ervaring zowel in onderwijs als onderzoek en werd in 2012 decaan van de faculteit wiskunde en informatica in Eindhoven. Zijn onderzoek heeft betrekking op Data Science, Social Innovation Technologies en Open Innovation en hij kreeg voor de publicatie van zijn vele boeken en tijdschriften internationale erkenning.

Hij initieerde de oprichting van diverse wetenschappelijke instituten en samenwerkingsverbanden. Sinds 2014 is hij lid van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. Hij was ook voorzitter van het NWO domein Physical Sciences Council heeft zitting in Europese raden van bestuur, zoals European Technology Platform Artemis en het European Institute of Innovation Cluster ICTLabs.

Mobiele versie afsluiten