Site pictogram Tilburgers.nl

EMTÉ goedkoopste supermarkt in Tilburg

Supermarkt-EMTE-BesterdringEMTÉ aan de Besterdring is de goedkoopste supermarkt van Tilburg in 2014. Dit blijkt uit een onderzoek van Tilburgers.nl in september over het prijspeil in de supermarkten in Tilburg. Ten opzichte van het onderzoek in 2013 verloor Jumbo, die vorige jaar eerste werd, veel terrein en eindigt in 2014 met Albert Heijn en LIDL als één van  de duurste supermarkten van Tilburg.

Een ‘gemiddeld’ boodschappenpakket kost bij de EMTÉ 22,61 euro, een prijsstijging van 0,75 cent vergeleken met 2013. Deze toename is vooral te wijten aan de kaasprijs. Hierover publiceerde Tilburgers.nl het volgende artikel. Daarnaast waren er ook flinke prijsstijgingen te zien bij de wasmiddelen waarvan sommige meer dan 3 euro. Een pak wasmiddel van 2 kilo (of een equivalent ervan) werd bij Jumbo maar liefst 3,33 euro duurder.  De grootste stijging in de het onderzoek.

Boodschappenlijst-supermarkten-tilburg-2014
De EMTÉ aan de Besterdring is de goedkoopste supermarkt van Tilburg. Aldi heeft te weinig producten om aan de test te voldoen maar zit op het prijspeil van LIDL.

De tweede plek op de supermarktenlijst wordt ingenomen door de PLUS met 24,08 Euro voor de Nettorama waar een pakket 25,03 kost. Jumbo zakt naar een vierde plaats net voor de LIDL. Albert Heijn is, mede door het afschaffen van de ‘Euroshopper’, de duurste supermarkt van Tilburg. Het merk ‘Euroshopper’ heeft daar plaats gemaakt voor ‘Albert Heijn Basic’ maar de prijs bleef daarbij niet gelijk. 1 pak wasmiddel werd meer dan 1 euro duurder en ook bij macaroni en spaghetti waren de prijsstijgingen meer dan 100 %.

Supermarkt-Plus-P-VreedepleinGedurende de maand september 2014 is  een speciaal boodschappenpakket van 18 producten bekeken. In totaal zijn bij het onderzoek tien supermarkten bezocht. Het pakket is samengesteld uit veel gebruikte voedingsmiddelen en sanitaire producten waaronder brood, kaas, eieren, pasta, melk, toiletpapier, wasmiddel en tandpasta. Fruit en groenten zijn buiten het onderzoek gehouden omdat de prijs daarvan varieert gedurende het jaar. Bij elke supermarkt is gekeken naar het goedkoopste product  in de schappen. Vaak gaat het dan om huismerken of speciale budgetmerken.  Sinds 2013 voeren EmTé en Plus het goedkope merk ‘Oké’ waarmee ze in de test goed scoren.

Voor de goede orde, het betreft hier geen luxe-producten, maar een pakket boodschappen met basismaterialen waaronder ook waspoeder, toiletpapier en tandpasta. Het is ook geen afgewogen pakket volgens de maaltijdschijf van vijf. Essentiële voedingsstoffen die in fruit, groenten en vlees aanwezig zijn, ontbreken hier.

De winkel van EkoPlaza, waar alleen biologische producten te koop zijn is voor de volledigheid meegenomen. Het geeft een indicatie hoeveel duurder een biologische winkel is, en of er ook sprake is van grote prijsstijgingen.

 

Mobiele versie afsluiten