Site pictogram Tilburgers.nl

Erik de Ridder: Handelsmissie Changzhou – deel 5

Wethouder Erik de Ridder

De gemeente Tilburg is op handelsmissie naar China. Van 14 tot en met 22 april bezoeken burgemeester Peter Noordanus, wethouder Erik de Ridder, een tiental Tilburgse ondernemers en diverse culturele- en onderwijsinstellingen de Tilburgse zusterstad Changzhou. Wethouder Erik de Ridder houdt een overzicht bij van zijn ervaringen in Changzhou.

Gisteravond laat gearriveerd in Nanjing. We zitten in het Jinling hotel, hartje stad. Het eerste hotel van Nanjing dat open stond voor buitenlandse (zaken)reizigers, zo werd ons verteld in de bus. Het is een mooi hotel, wat ouderwets voor Chinese begrippen. De 5-sterren hotels schieten de laatste jaren als paddestoelen uit de grond…

Bert Pauli opent matchmaking deelnemers missie en bedrijven en Jiangsu

Vanochtend matchmaking bijeenkomst. Aftrap door gedeputeerde Bert Pauli, de deputy director-general van het Department of Commerce van Jiangsu en de directeur van de Kamer van Koophandel Brabant Henk Rosman. Een energierijke sessie volgt, met 100+ Chinese ondernemers en een stuk of 20 Brabantse bedrijven. Benieuwd naar de resultaten! Zelf alleen bij de aftrap geweest, want ik wil niemand voor de voeten lopen bij het “matchmaken”.

Daarna bijgepraat met een aantal Tilburgse delegatieleden en lunch met burgemeester, Henk Roskam en Jan Pelle (directeur BOM)

Opening Van Gogh experience Nanjing

In de middag was een mooie ceremonie, waarbij een Van Gogh – tijdeljk – werd ondergebracht in het museum van Nanjing. Een mooi moment, en een mooie bevestiging van de relatie tussen de provincies.

In de avonduren was vervolgens een heus koninginnedagfeest in het Van Gogh Friendship park te Nanjing, waar een full-size molen (helaas, geen foto…) en een Brabantse boerderij staan. Een gezellig feest met de meegereisde delegatieleden en hun Chinese gasten.
Brabantse gezelligheid in Nanjing. Het einde van een mooie dag.

Eerder verschenen in deze reeks:

Mobiele versie afsluiten