Site pictogram Tilburgers.nl

Erik de Ridder wordt watergraaf bij De Dommel en stopt als wethouder van Tilburg

Waterschap De Dommel heeft via haar website bekend gemaakt dat Erik de Ridder benoemd zal worden tot watergraaf. Dat betekent ook dat Erik de Ridder stopt als wethouder van Tilburg.

Het algemeen bestuur van Waterschap De Dommel heeft op 14 februari 2019 unaniem besloten om Erik de Ridder aan te bevelen als nieuwe watergraaf. Hij volgt daarmee Peter Glas op.

Erik de Ridder (40) is sinds 2010 wethouder van de gemeente Tilburg. Na acht jaar financiën en economische zaken heeft Erik de Ridder nu gezondheid, welzijn, sport, emancipatie & integratie en evenementen in zijn portefeuille.

Erik de Ridder: “Met de paplepel, noemen ze dat. Als kind van een ingenieur van Rijkswaterstaat heb ik tijdens onze vakanties in Nederland volgens mij alle sluizen, dijken en waterlopen in ons land wel gezien. Tenminste 1 keer! Water heeft me eigenlijk altijd enorm aangetrokken. Om nu als watergraaf aan de slag te gaan voor schoon water, een klimaatrobuust watersysteem en een waterschap dat een steeds belangrijkere rol gaat spelen, is voor mij een heel mooie en spannende uitdaging.”

De benoeming geldt voor een periode van zes jaar, waarna de watergraaf herbenoemd kan worden. Als de voordracht wordt overgenomen, begint Erik de Ridder naar verwachting in het voorjaar als watergraaf bij Waterschap De Dommel.

Bron: Waterschap De Dommel.

Mobiele versie afsluiten