Site pictogram Tilburgers.nl

Esther Porcelijn nieuwe Stadsdichter Tilburg

Esther Porcelijn te gast in Cultureel Café, juni 2009, in interview met Jasper Mikkers

Esther Porcelijn wordt de vijfde Stadsdichter van Tilburg. De officiële installatie van Esther Porcelijn als stadsdichter vindt plaats op zondag 28 augustus 2011 tijdens ‘Boeken rond het Paleis’. Met Ester Porcelijn krijgt Tilburg niet alleen de eerste vrouwelijke stadsdichter, maar met 26 jaar ook de jongste.

Wethouder Marjo Frenk van cultuur: “Esther Porcelijn zal een nieuwe, jonge groep stadsbewoners aanspreken. En de relatie tussen de universiteit en de stad ongetwijfeld versterken. Het college denkt dat Esther Porcelijn, net als de voorgaande dichters hebben gedaan, een eigen en nieuwe invulling geven aan de functie.”

Sinds Esther Porcelijn drie jaar geleden aan de Universiteit van Tilburg begon met haar studie filosofie, maakt zij op de campus en in de stad furore als dichter. Voordat zij haar studie in Tilburg begon, volgde zij een opleiding aan de toneelacademie in Maastricht. Naast haar studie is zij actief als actrice en toneelschrijfster.

Sinds 2003 heeft Tilburg een Stadsdichter. Een Stadsdichter draagt met gedichten, voordrachten en performances bij aan de versterking van het culturele klimaat in Tilburg. Dit doet de Stadsdichter vanuit een onafhankelijke blik op de stad. Elke twee jaar wordt een nieuwe Stadsdichter benoemd. De huidige Stadsdichter is Cees van Raak. Eerder waren JACE van de Ven, Nick J. Swarth en Frank van Pamelen stadsdichter.

Mobiele versie afsluiten