Site pictogram Tilburgers.nl

Etienne d’n Irste Prins van Kruikenstad in 2018

Op de 11e van de 11e is de 25e Prins van Kruikenstad bekend gemaakt: De keuze is gevallen op Prins Etienne en adjudant Jean. Bovendien zal de Raad van Elf nogal veranderen. Dat werd duidelijk toen zij zaterdag tijdens Elf-elf officieel het stokje overnamen van Prins Robèrt. “Overweldigend”, noemde de kersverse Prins Etienne Timmermans de bekendmaking in een overvolle Stadhuisstraat.

Na maanden geheim te moeten houden dat hij de 25e Prins van Kruikenstad zou worden, mogen hij en zijn Adjudant Jean het nu eindelijk wereldkundig maken.

Prins Etienne d’n Irste zat  drie jaar in de ‘Raad van Elf’. “Soms verbaas ik me over hoe dingen nu anders gaan dan toen ik zelf in de Raad zat. Ik ga veel verrast worden en kan zeker niet alleen op de ervaring van toen afgaan”.

Het motto van dit seizoen, ‘Zot zo meuge?’, lijkt de nieuwe Prins op het lijf geschreven. “We leven in een tijd van verandering en dat betekent ook dat er grenzen opgezocht mogen worden – wel met respect natuurlijk.” legt de Prins uit. “En zonder te beledigen of een grens over te gaan.” vult Adjudant Jean aan. “Het motto daagt uit om veranderingen te toetsen, vooral in een pre-lustrumjaar. Aan het werk voor de carnavalszaak dus.”

“Maar dan wel samen”, vindt Prins Etienne. “Niet wij met z’n tweeën, maar met z’n allen. We gaan carnaval 2018 samen met de stad neerzetten en beleven. Dat gevoel van ‘samen’ tijdens carnaval is echt uniek in een wereld waar tegenwoordig het individu de boventoon lijkt te voeren. Een Prins op een podium zonder mensen eromheen en ervoor is niks.”

“Samen is écht belangrijk. Ik wil er een leuk jaar van maken, maar ook iets meegeven.”  aldus de Prins, die daarmee zijn eigen motto van dit jaar uitlegt.

“Zoals mijn oud-Prins Louis Appeldoorn zei tijdens mijn tijd in de Raad van Elf: ‘Alleen kunde niks, samen kunde alles’, zo voel ik dat ook.”

Prins Etienne laat weten uit te kijken naar een nieuw carnavalsseizoen. “Ik heb heel veel zin in het hele carnavalsseizoen 2017/2018. Ik hou wel van een geintje en dat zullen de Kruiken en Kruikinnen gaan merken.”  vertelt hij. “Het is goed dat Adjudant Jean er is om me een beetje in toom te houden.”

Prins Etienne d’n Irste diende in de Lijfwacht en was actief bij carnavalsvereniging Appetjoek. Daarnaast zat hij drie jaar in de Raad van Elf en in de Feestcommissie van de Carnavalsstichting Tilburg. Adjudant Jean diende vijf jaar in de Raad van Elf. Hij nam daarna zitting in de Feestcommissie en vervolgens vier jaar in het bestuur van de Carnavalsstichting Tilburg.

Mobiele versie afsluiten