Spring naar inhoud

Europese jeugdkampioenschappen bowlen in Tilburg

Nog maar een paar dagen en dan komen de eerste van 22 landenteams aan in Tilburg voor de Europese jeugdkampioenschappen 2021 (EYC 2021). Deze gaan op 12 september 2021 van start.
Maar helaas mag er geen publiek aanwezig zijn tijdens de EYC 2021 in bowling Dolfijn aan de Ringbaan Oost.

Dit is een hele grote teleurstelling voor de Nederlandse Bowling Federatie (NBF). NBF-bureaumanager Jan Jaap van der Sar reageert: "Toen wij enkele jaren geleden een bid uitbrachten om de EYC naar Nederland te halen, was één van de doelstellingen om er een feest van te maken voor heel bowlend Nederland. Dat dit door Covid-19 in het water valt is absoluut een grote teleurstelling."

Zomaar even een bezoekje brengen aan Dolfijn in Tilburg is dus gedurende de EYC 2021 niet mogelijk.  Van der Sar: "Met een beperkte aantal toeschouwers (van familieleden), het organisatieteam en alle spelers & officials zitten we aan de max om de EYC op een verantwoorde manier te organiseren."

Bowlingbanen in Dolfijn Foto: John Geerts

De organisatie stelt samen met haar partners alles in het werk om het toch mogelijk te maken de EYC in Tilburg te volgen. Denk hierbij aan  het aanbieden van live streaming via Youtube en live scoring met behulp van de Lanetalk app.

Daarnaast zijn de EYC 2021 te volgen op instagram en facebook via @eycbowling. Meer informatie over de EYC 2021 is te vinden op www.eycbowling.eu, waar gedurende de kampioenschappen alle handige links worden verzameld.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *