Site pictogram Tilburgers.nl

Extra ondersteuning voor horecaondernemers in Tilburg in het tweede coronajaar

Lege terrassen. – Foto: John Geerts

In het eerste coronajaar – 2020 – heeft de gemeente Tilburg maatregelen genomen om met name de horecaondernemers te ondersteunen en de grootste nood te ledigen. Maar nu blijkt dat ook 2021 de boeken in zal gaan als een coronajaar, worden veel van deze aanpassingen verlengd. De gemeenteraad heeft hier om gevraagd.

Hoewel er inmiddels steeds meer mensen een eerste vaccin hebben gekregen, is de zwaarste lockdown in deze pandemie nog altijd niet opgegeven en mogen horeca nog steeds niet open. Maar zodra dat op de een of andere manier wel weer mag, wil de gemeente de ondernemers ruim tegemoet komen. Immers: veel ondernemers hebben extra kosten gemaakt en zich in de schulden moeten steken voor verbouwingen en aanpassingen, waarvoor ze nog amper de gelegenheid hebben gehad om het terug te verdienen.

Lege terrassen. – Foto: John Geerts

Heffingen zoals reclamebelasting worden uitgesteld tot het einde van 2021 en de toeristenbelasting over 2020 hoeft pas betaald te worden voor 1 september 2021.
Terrassen mogen een tijdelijke overkapping hebben tussen 1 april en 31 oktober van dit jaar. De overgangsregeling uit de terrasregels van 2018 zou oorspronkelijk drie jaar duren tot 2021 en wordt met een jaar verlengd.

Van 1 april tot en met 31 oktober 2021 worden geen leges in rekening gebracht voor de vergunningen van terrassen en overkappingen. Hetzelfde geldt voor de precario voor terrassen.

Mobiele versie afsluiten