Site pictogram Tilburgers.nl

Feestelijke heropening woon-zorgcentrum ‘Het Laar’

De modernisering van de 163 appartementen in gebouw Laarzicht is succesvol afgerond. Op 13 april begint om 16.30 uur de feestelijke heropening van het gemoderniseerde woongebouw door burgemeester Peter Noordanus. Nu het succesvolle en bijzondere renovatieproject is afgerond, worden de bewoners van Laarzicht en hun familie getrakteerd op een feest.

Het feest wordt ingevuld door een culinaire verrassingsreis langs diverse foodtrucks die op en rondom het ruime Binnenplein van Het Laar zijn geparkeerd. Onder andere: Wild at Heart (BBQ in Citroenbus), de Barabus (Surinaams-Javaans in safaribus), de IJsfiets, de Rollende Pizza’s, PastaJoe en een fruitbar in een oude volkswagenbus.

Woon-zorgcentrum ‘Het Laar’ bestaat uit drie gebouwen: Laarzicht (1973), Laarhoven en Laarakker (2003). De 163 appartementen van het 13 etages tellende gebouw zijn gemoderniseerd. Tijdens de werkzaamheden is veel aandacht uitgegaan naar de bewoners. Er is maximaal ingezet om deze periode voor hen op
een prettige manier te overbruggen. De appartementen zijn, van boven naar beneden, per etage aangepakt. De bewoners verhuisden naar speciaal hiervoor gecreëerde hotelkamers op de 13e verdieping en elders in het gebouw en kregen extra’s zoals gratis maaltijden en vele gezellige activiteiten ter ontspanning en vermaak.

In een tijdsbestek van telkens vier weken zijn de appartementen, gangen en liftschachten van een etage gerenoveerd. Na vier weken konden de bewoners vanuit hun hotelkamer weer terug verhuizen naar hun gemoderniseerde appartement. Zo is in iets meer dan een jaar tijd heel veel woonkwaliteit aan Het Laar toegevoegd.

Ieder appartement is voorzien van een nieuwe keuken en berging, modern sanitair met tweede toilet en een hoogwaardig entree. Tevens zijn de appartementen aangepast aan de laatste eisen op het gebied van brandveiligheid. Samen met het aanwezige alarmeringssysteem dat bewoners in staat stelt om bij calamiteiten zorg in te schakelen, is elk appartement volledig toekomstbestendig gemaakt. De gangen zijn volledig nieuw gestoffeerd, geschilderd en voorzien van hedendaagse verlichting en de portieken en liftschachten zijn volgens de laatste woontrends vormgegeven.

Ter voorbereiding op deze modernisering voerde manager Huisvesting Frank Maas met iedere bewoner en zijn of haar familie een aantal gesprekken. In de zomer van 2015 zijn op basis van het moderniseringsplan twee appartementen als modelwoning gerenoveerd. Bewoners, hun familie en vrienden konden allemaal een kijkje nemen en hun wensen en voorkeuren uitspreken. Uit de eind september 2015 gehouden stemming onder bewoners van Laarzicht bleek een groot draagvlak voor de modernisering. Nu de modernisering is afgerond heeft Tilburg er een prachtig woongebouw bij.

Mobiele versie afsluiten