Site pictogram Tilburgers.nl

Feestelijke opening Reshare Store Tilburg van het Leger des Heils

Reshare winkel van Leger des Heils in de Willem II straat. Foto: John Geerts

Het Leger des Heils heeft onlangs de deuren geopend van een eigentijdse tweedehands kledingwinkel in Tilburg. Vrijdag 25 augustus is de feestelijke opening om 16.00 uur door Errol van de Werdt, directeur van het TextielMuseum in Tilburg. Na de openingshandeling vindt een modeshow plaats. Klanten krijgen op deze feestelijke dag een gratis kortingsbon bij hun aankoop, te besteden in de RESHARE STORE in Tilburg.

De RESHARE STORE is een frisse winkel midden in het centrum, aan de Willem II Straat 51-53 in Tilburg, en verkoopt kwalitatief goede tweedehands kleding voor een kleine prijs.

Simon Smedinga, directeur Leger des Heils RESHARE: “Ik ben er trots op dat we op deze locatie een mooie, frisse winkel kunnen realiseren met kleding die betaalbaar is voor iedereen. De winkel mag niet te duur zijn, maar we willen ook niet dat mensen zich schamen als ze er binnenstappen. Het kopen van tweedehands is ook interessant als je geeft om het milieu of echt iets unieks wilt dragen. In Brabant heeft het Leger des Heils minder locaties dan in veel andere provincies, maar met deze winkel is het Leger des Heils nu ook te vinden in Tilburg. De formule -waaronder locatiekeuze en inrichting- van onze RESHARE STORE is anders, waardoor we hopen ook andere mensen in contact te brengen met de doelen van onze organisatie. We hebben een goed verhaal én mooie kleding!”

Kleding biedt kansen. Het helpt ouders en kinderen die in de kou staan. Het dient het milieu, omdat we grondstoffen hergebruiken. Voor elke kilo katoen wordt 17.000 liter water gebruikt; als we kleding een tweede leven geven sparen we schaarse grondstoffen. Tijdens openingstijden kunnen bezoekers daarom ook kleding doneren in de winkel en zodoende bijdragen aan het goede doel. Een groot deel van het interieur van de winkel is gemaakt van gerecyclede materialen, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Mobiele versie afsluiten