Site pictogram Tilburgers.nl

Feniks viert 40-jarig bestaan

Feniks, het Emancipatie Expertise Centrum Tilburg, bestaat dit jaar 40 jaar. In de beginjaren was Feniks bekend onder de naam ‘Vrouwencentrum in Tilburg’.  Feniks viert haar verjaardag met een expositie van materiaal uit haar uitgebreide archief en met een film. De film toont persoonlijke verhalen van betrokken vrouwen en welke rol het Vrouwencentrum en Feniks daarin hebben gehad. 

Gerda de Vries, directeur van Feniks.

In 1977 opende ‘Vrouwenkaffee De Spinster’ haar deuren en sindsdien is vrouwenemancipatie niet meer weg te denken uit Tilburg. ‘Feniks 40 jaar’ neemt bezoekers mee op reis door de tijd en laat zien hoe emancipatie zich door de jaren heen ontwikkelde in onze stad.

Daarnaast zal er worden stilgestaan bij actuele thema’s rondom emancipatie. Er is ruimte voor discussies en inbreng van bezoekers. Tijdens een speciale thema-avond staat emancipatie anno 2017 centraal. Ook worden vrouwenrechten besproken in aanloop naar het thema van internationale vrouwendag op 8 maart.

De feestelijke opening van Feniks 40 jaar wordt verricht door wethouder Marcelle Hendrickx op woensdag 8 februari om 10:00 uur in de Bibliotheek Tilburg Centrum aan het Koningsplein. Graag vooraf even aanmelden via e-mail: info@fenikstilburg.nl. De tentoonstelling en film zijn tot en met 12 maart te zien tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Mobiele versie afsluiten