Site pictogram Tilburgers.nl

Festival Circolo in de herfstvakantie in drie Tilburgse Theaters

Rekstok-act. Foto: Circus Circolo

Festival Circolo is het grootste circusfestival van Nederland. In de herfstvakantie strijken tientallen artiesten en gezelschappen uit de wereld van het moderne circustheater neer in de binnenstad van Tilburg.

In drie Tilburgse theaters zijn van 16 tot en met 20 oktober 2019  voorstellingen op het snijvlak van theater, dans, performance art en circus te zien.

Wendy Moonen, artistiek leider en programmeur van Festival Circolo aan het woord over het Festival Circolo: “Circus is vandaag de dag zoveel meer dan vroeger. Fysiek theater, dans, performance art, humor, toneel; er komt echt van alles samen. Circus voorbij de losse acts dus.”

“We hebben voor deze eerste indoor-editie van ons festival een keur aan artiesten en voorstellingen bijeengebracht. Voorstellingen voor theaterliefhebbers, gezinnen, circusfijnproevers en voor mensen die gewoon nieuwsgierig zijn. We zijn een festival voor iedereen. Dat zie je ook terug in de ticketprijzen. Deze lopen uiteen van €7,50 tot €27,50 en er is ook een gratis toegankelijk programma.”

Met Portés De Femmes (Nederlandse première) en Common Ground (Nederlandse première) haalt Festival Circolo twee absolute circussensaties van dit moment naar Tilburg. Common Ground is de nieuwste voorstelling van het gelijknamige gezelschap Common Ground. Voor Festival Circolo is deze voorstelling extra speciaal omdat het collectief bestaat uit zes van de allereerste studenten aan de Fontys Academy for Circus and Performance Art in Tilburg.

Wendy Moonen: “De afgelopen jaren speelden de artiesten in internationale top-gezelschappen zoals  Cie XY of reisden zij de wereld over met hun eigen collectieven. Common Ground is een spannende voorstelling met hoogstaande circustechnieken. Portés De Femmes is een wervelwind van een voorstelling die onder de huid kruipt. Met maar liefst zeventien vrouwelijke acrobaten zet het Franse gezelschap Projet.PDF een sensationele circusvoorstelling neer die lichaam, geest en emotie tot een totaalkunstwerk verheffen.”

Festival Circolo is trots twee wereldpremières van Nederlandse makelij te presenteren. In LINEAR van TeaTime Company, gemaakt in co-productie met Festival Circolo, verkennen danseres Hannah Rogerson, jongleur Pieter Visser en Chinese paalkunstenaar Bavo de Smedt de verschillen en overeenkomsten tussen lineair en lateraal denken.

Gebruikmakend van een Chinese paal en maar liefst negentien carbon palen laveren ze moeiteloos tussen verschillende circustechnieken en bewegingsvormen. Ook STATIC van Monki, geproduceerd in samenwerking met Circusnext is een bijzondere voorstelling, een unieke belevenis vol verstilde muzikale momenten die worden afgewisseld met explosieve circustechnieken. Het publiek neemt tijdens deze zoektocht plaats rondom het podium voor meer persoonlijk contact met Monki en zijn performance.

Voor topcircus voor de hele familie nodigt Festival Circolo je uit voor drie voorstellingen; HumanActs, OVVIO en Camouflage. Het traditionele clownspel wordt op virtuoze wijze naar het nu verhaalt door Goos Meeuwsen en Helena Bittencourt in HumanActs. Het is vrolijk, chaotisch, humoristisch en boeiend tot de laatste minuut.

Voor een echte kwajongens-voorstelling kunnen bezoekers van jong tot oud terecht bij Kolektiv Lapso Cirk en de voorstelling OVVIO; een adembenemend schouwspel waarin kracht, concentratie, durf en vertrouwen een onmisbare rol spelen.

Camouflage van Captain Sugar & The Monkey Puppets in Theaters Tilburg is een voorstelling voor alle leeftijden waarin circus, dans, theater en magie moeiteloos in elkaar overlopen. Met hoogwaardige circustechnieken, poëzie en heel veel humor creëert het gezelschap een wonderlijke wereld boordevol energie en spektakel.

Mobiele versie afsluiten