Site pictogram Tilburgers.nl

Festival Mundial maakt Line-Up bekend

Festival Mundial-2Met een superdiverse line-up vol kwaliteitsartiesten uit alle windstreken, wordt het publiek uitgedaagd de diepte van het programma in te duiken en een eigen headliner te kiezen. In de spannende loodsen en kleine zaaltjes van de industriële Spoorzone kan iedere artiest een persoonlijke headliner zijn.

Het zaadje dat Festival Mundial vorig jaar gepland heeft tijdens de eerste en uitverkochte editie in de Spoorzone komt dit jaar volledig tot bloei. De diversiteit en kwaliteit van het programma is verder uitgebalanceerd. Waar de grote festivals van Nederland vechten om de meest spraakmakende publiekstrekkers heeft Festival Mundial haar unieke positie helemaal gevonden. Het aanbod van talent is ongekend en Festival Mundial is uitgegroeid tot een place to be voor artiesten met een nieuw geluid. Wat je op Festival Mundial ontdekt kan zomaar, behalve jouw persoonlijke hoogtepunt, ook een headliner van de toekomst voor het grote publiek worden.

FM Trailer V2 from Festival Mundial on Vimeo.

Uitgelicht

Een goed voorbeeld van zo’n nieuw geluid is het Koreaanse Jambinai. Muziek die nergens echt thuis hoort maar overal bestaat. Koreaanse instrumenten worden gemixt met muziek die het meest lijkt thuis te horen in de rock, metal en hardcore hoek. Jambinai produceert nummers die je opslokken en voor even niet loslaten. Door de intense en explosieve optredens hebben ze een flinke fan base opgebouwd in Hongdae’s indie scene. In het jaar 2014 brengen ze hun eerste internationale CD uit én staan ze op Mundial!

Ibrahim Maalouf
Ibrahim-Maalouf

Eén van de spraakmakers van dit jaar is met zekerheid prijswinnende trompettist Ibrahim Maalouf. Met een speciaal door zijn vader gebouwde trompet produceert hij een kenmerkend Arabisch geluid en vermengt dit met jazz, metal, pop en klassieke invloeden. Grijp je kans en kom genieten van deze fantastische trompettist want hij is dit jaar in Nederland alleen te zien op Festival Mundial en North Sea Jazz.

Een ander potentieel hoogtepunt is The Skints, zonder twijfel één van de meest opwindende bands die de Engelse ska-punk scene de afgelopen jaren heeft voortgebracht. ‘East London reggae’ noemen ze hun rauwe mix van ska, dub, reggae, hiphop & punk-met-urban attitude. In de vroege jaren tachtig, toen punk de Engelse hoofdstad in een houdgreep hield, werden de buitenwijken van Londen overspoeld door een golf van Jamaicaanse muziek. The Skints verdiepten zich in deze muzikale ontwikkelingen en invloeden en slaagden er op briljante wijze in om daar in de 21e eeuw een eigen draai aan te geven!

dub-inc-1196-1200-1000
Dub Inc

De Franse reggae band Dub Inc mixt dancehall, dub, ska en rap. Met hun album ‘Hors Controle’ veroorzaakten ze een schokgolf in de scene en zette zichzelf in één klap op de kaart. In 2013 kwamen ze terug met hun vijfde album ‘Paradise’. Inmiddels staan ze bekend als één van de meest dynamisch internationale bands van deze tijd. De laatste vijf jaar is deze groep uit Saint Etienne kriskras de reggae planeet overgegaan. Van Portugal tot de VS, van Colombia tot India en van Duitsland tot Senegal. Dub Inc exporteert hun muzikale gevoel wereldwijd en brengt dit over op miljoenen fans.

The Jillionaire is een voorbeeld van een artiest die alles op alles gezet heeft om Festival Mundial te overtuigen dat hij iets nieuws gaat neerzetten. Dit volwaardige lid van Major Lazer gaat dit seizoen voor het eerst solo aan de slag. Deze DJ, producer, fotograaf, ontwerper en filmmaker heeft onder de naam The Jillionaire een unieke stijl ontwikkeld. Moeiteloos mixt hij house met Caribische ritmes en dancehall. De organisatie van Festival Mundial vindt het spannend hoe deze act bij het publiek gaat vallen. The Jillionair kan zomaar de hit van het festival zijn.

 Dans, (straat)theater en circus

Het aanbod performing arts (dans, (straat)theater en circus) heeft een vaste plek binnen de programmering van Festival Mundial. Met drie volwaardige performing arts stages en een flinke dosis mobiel straattheater neemt dans, theater en circus een steeds prominentere positie in.

 

De Line-Up Op een rijtje:

Alamaailman Vasarat, Ares, Asian Dub Foundation, AYA, Azalai project, Baciamolemani, Bassekou Kouyate & Ngoni Ba, Batucada Sound Machine, Bomba Estéreo, Boom Pam, Broederliefde, Capitan Tifus, Coely, Daferwa, De Pioniers, Den Sorte Skole, Dilated Peoples, DJ Kadee, Don’t Hit Mama, Dub Inc, Dubfactory, Fanfara Tirana ft. Transglobal Underground, Gomes, Gose, Guerilla Speakerz, Ibrahim Maalouf, Jaakko Toivonen, Jambinai, Jelena Kostic, Joan Català, Joshua Trebi, Kali Mutsa, Knarsetand, Kosha Dillz, Kovacs, Kraantje Pappie, La Raíz, Linkoban, Los de Abajo, Lucia Marthas, Mames Babegenush, Maydien, Meta and the Cornerstones, Mitú, Mongoose, Nana en Neel, Nishant Bhola, Odezenne, Palenke Soultribe, Pia Meuthen, Project Rakija, Pure!Soul!Power!, RoCola Bacalao, Rosario Smowing, SKIP&DIE, Só Teatro, SOLO’s, Söndörgö, Soviet Suprem, Tall Tales Acrobatics, The Black Marble Selection, The Jillionaire, The Sexican, The Skints, Tim Arisu, TUIG, Turtle Island, Tutatis, Urban Safari, Vintage Trouble.

Festival Mundial ziet in deze artiesten de voorlopers en trendsetters van onze wereld. Wat deze artiesten kenmerkt is de grootstedelijke context waarbinnen de muziek zich ontwikkeld heeft. Traditie die herontdekt is door een jonge garde artiesten. Spannend, veelzijdig en vooral heel erg Festival Mundial, met bovenstaande namen is 90% van de line-up bekend.

Festival Mundial vindt plaats op 27, 28 & 29 juni 2014 in de Spoorzone Tilburg. Een 3-dagen kaartje voor Festival Mundial kost € 30,-, 2-dagen Festival Mundial kost € 27,50 en je betaalt € 17,50 euro voor één dag. Drie overnachtingen op de Mundial City Camping kost € 37,50 p.p. De kaartverkoop is inmiddels gestart. Ben je van plan om naar Festival Mundial te komen, koop dan op tijd je kaarten. Er is een beperkte capaciteit en Festival Mundial 2013 was volledig uitverkocht. Kijk voor meer informatie op www.festivalmundial.nl

Mobiele versie afsluiten