Site pictogram Tilburgers.nl

Fietsen in het Weekend van de Biodiversiteit

Biodiverse fietstocht rond Tilburg

Jaarlijks wordt op 22 mei Wereldbiodiversiteitsdag gevierd. Hiermee vraagt de Verenigde Naties aandacht voor het steeds sneller uitsterven van dier- en plantsoorten. In Tilburg wordt hier aandacht aan geschonken met het Weekend van de Biodiversiteit.

In het Weekend van de Biodiversiteit organiseren vrijwilligers en plaatselijke organisaties op zondag 22 mei een fietstocht van ongeveer 20 kilometer met de mogelijkheid van een biodiverse picknick. Voor een deel loopt de route door het Piushavengebied en de wijk Jeruzalem en gaat dan verder via landelijke weggetjes en fietspaden door Moerenburg.

Fietsers kunnen tussen 10.00 en 16.00 uur op een willekeurig punt de route beginnen. Deelname aan de fietstocht en de activiteiten is gratis. Een echte aanrader is de picknick van ‘WONKA kookt’. Voor €7,- per volwassene en €4,- voor kinderen krijgt u een picknickpakketje: biologisch en uit eigen streek! U kunt zich vóór vrijdag 20 mei opgeven voor de picknick bij: picknick [@] wonkakookt [punt]nl. Betaling op zondag bij het afhalen. De pakketjes kunnen worden afgehaald bij het rustpunt: van Helvoirt Groenprojecten aan de Oisterwijksebaan. De gehele route zal met duidelijke bordjes bewegwijzerd worden, maar is ook hier te downloaden.

Er zijn activiteiten bij van Helvoirt Groenprojecten, Kindertuin Het Beloofde Land, Volkstuinverenigingen Moerenburg en het Leijpark, Ut Rooie Bietje en de Piushaven, Buitenom en Waterschap de Dommel. Van Naturen, Werkgroep Behoud Moerenburg, Arty Shocking, Tilburg te water, en Bureau Ver(?)antwoord presenteren zich langs de route.

 

 

Mobiele versie afsluiten