Site pictogram Tilburgers.nl

Fietsenstalling aan Spoorlaan sluit 21 juli

Fietsenstalling bij het perron boven de Spoorlaan Foto: John Geerts

Op dinsdag 21 juli 2020 sluit de fietsenstalling aan de Spoorlaan. Zowel de onbetaalde stalling boven op het postperron als de betaalde en beveiligde stalling onder het perron. Vanaf die dag dienen de fietsen in de nieuwe stalling aan de andere kant van het spoor gestald te worden.

Na 21 juli 2020 gaat de Diamantgroep de fietsen opruimen die niet opgehaald zijn. De fietsen gaan dan de AFAC. Ophalen van het rijwiel is daar later mogelijk, met vertoon van een geldig identiteitsbewijs,de fietssleutel en tegen betaling van 10 euro. Na het verwijderen van de fietsen start de aannemer met de werkzaamheden die tot eind 2021 duren.

Het nieuwe Fietsenhotel bij fietstunnel Willem II pad Foto: John Geerts

De nieuwe fietsenstalling aan de andere kant van het spoor biedt plaats aan 3.900 fietsen. De eerste 24 uur stal je je fiets gratis. Daarna betaal je €1,25 per dag. Via NS-fiets kun je een abonnement afsluiten.

De fietsenstalling is beveiligd en open vanaf een kwartier voor de eerste trein tot een kwartier na aankomst van de laatste trein. In de nieuwe stalling zit een Fiets en Serviceruimte voor kleine reparaties en er zijn OV fietsen beschikbaar. De ingang zit aan de Willem II-passage. Je verlaat de stalling per fiets aan de zijkant, ter hoogte van de LocHal. Wil je naar de trein of bus dan loop je de stalling uit via het Burgemeester Stekelenburgplein.

De fietsenstalling is aan de buitenkant van glas en het dak is begroeid met sedum planten. Sedum is een vetkruid dat bloeit in de zomer. Vlinders en bijen komen er graag op af en het vangt veel regenwater op. Daarmee draagt het bij aan de klimaatadaptie in de stad.

Mobiele versie afsluiten