Site pictogram Tilburgers.nl

Fietsenstalling Heuvel – Fout kost €120.000 extra

In maart 2018 heeft de gemeenteraad een bedrag van €888.461,- beschikbaar gesteld voor de bouw van een overkapping over de fietsenstalling Heuvel. Deze overkapping moet er voor gaan zorgen dat de rolpaden minder vaak kapot gaan en onderhouden nodig hebben dan nu het geval is.

Maar deze kleine negen ton blijkt nu niet genoeg te zijn. Er moet nog €120.000,- bij.

Tijdens de uitwerking van het bouwplan is gebleken dat de overkapping van de rolpaden van de fietsenstalling Heuvelplein groter moet zijn dan op basis van het eerder voorgelegde plan was gedacht. Er is uitgegaan van de verkeerde tekeningen.

De werktekening van de nieuwe glazen overkapping

De lengte van wat overkapt moet worden is namelijk fors groter. Deze fout is in het voortraject door zowel de adviseur als de gemeente zelf niet opgemerkt. En omdat de overkapping dus groter moet worden, gaat het prijskaartje omhoog.

De werkzaamheden aan de fietsenstalling Heuvel beginnen in april dit jaar. Vanaf dat moment kunnen er geen fietsen gestald worden. Tijdelijk zal een bewaakte fietsenstalling ingericht worden op de hoek Spoorlaan en Heuvelring, op een deel van het parkeerterrein tegen het spoor.

Halverwege juli, vlak voor het begin van de Tilburgse Kermis, moet de fietsenstalling klaar zijn.

Mobiele versie afsluiten