Site pictogram Tilburgers.nl

Fietsenstalling Schouwburgring 135 later open

Aan de Schouwburgring 135 werkt de gemeente Tilburg aan een nieuwe fietsenstalling. Maar de geplande opening van deze nieuwe stalling  dit najaar is niet haalbaar.  Een woordevoerder van de gemeente licht toe: “Door capaciteitsproblemen bij de projectleiding bleek  een opening najaar 2021 niet haalbaar. We verwachten de stalling te kunnen openen in het tweede kwartaal van 2022.”

Stand van zaken
“Met de verhuurder is overeenstemming bereikt over de huur van de fietsenstalling. Alles is nu in gang gezet om de fietsenstalling zo snel mogelijk te kunnen openen. Het ontwerp voor de inrichting wordt nu gemaakt. Daarna zetten we de opdracht uit en wordt het materiaal besteld.”

Faciliteiten en openingstijden

In de nieuwe fietsenstalling is er plaats voor ongeveer 300 fietsen. Ook is er plek voor het stallen van bakfietsen en grotere buitenmodel fietsen. Daarnaast komt er een openbaar (invalide) toilet en mogelijkheden om een gratis buggy lenen.

De fietsenstalling aan de Schouwburgring 135 is een proef van vijf jaar. In 2026 wordt besloten of de fietsenstalling blijft. Om na 2026 open te blijven moet er goed gebruik gemaakt worden van de stalling en moet de overlast op straat van geparkeerde fietsen merkbaar minder zijn. In de proefperiode blijft de gemeente in gesprek met omwonenden om zeker te zijn dat de geluidsoverlast tot
een minimum wordt beperkt.

Mobiele versie afsluiten