Site pictogram Tilburgers.nl

FietsForum Tilburg organiseert fotowedstrijd en Fietscafé

Foto: John Geerts

Het Fietsforum Tilburg organiseert op zondag 29 september het Fietscafé. Voor het eerst wordt dit evenement gehouden in de Lochal in de Spoorzone.

Deze fietsmiddag – in samenwerking met de bibliotheek Midden-Brabant – bevat de volgende ingrediënten: bijzondere sprekers, de filmvertoning ‘Gewoon Fietsen’ én de uitslag van de fotowedstrijd met als thema ‘De Blije (Tilburgse) Fietser’. Het begint om 13.00 uur in de StemmingMakerij. Het duurt tot 15.00 uur.

Wie mee wil doen aan de fotowedstrijd ‘De Blije Fietser’ met een eigen foto, kan deze tot zondag 15 september e-mailen naar het adres info@fietsforumtilburg.nl. Graag onder vermelding van: naam, adres, telefoonnummer en eventueel een toelichting. De foto’s dienen in 2019 te zijn gemaakt, maar verder worden aan de foto’s geen speciale eisen gesteld.

De geselecteerde foto’s worden in de LocHal tentoongesteld. Tussen zaterdag 21 en zondag 29 september 2019 kunnen bezoekers van de LocHal mee bepalen welke foto de winnende wordt. Deze wordt tijdens het Fietscafé op 29 september bekend gemaakt.

Tijdens het Fietscafé vertelt de voorzitter van het FietsForum Tilburg Rob van Mierlo kort iets over het FietsForum Tilburg. Wat wil deze organisatie nu graag bereiken?

Daarna houdt documentaire maker Gertjan Hulster een korte inleiding over de fietsfilm ‘Gewoon Fietsen’. Deze film is over heel de wereld te zien en ook tijdens het Fietscafé. In deze documentaire komen gewone fietsers en specialisten uit allerlei disciplines in beeld. Ze vertellen over voor de hand liggende en de soms meer verborgen effecten van fietsen op de mens, zijn stedelijke omgeving en de samenleving. Gertjan: “Stel je eens voor hoe we fietsen anders zouden benaderen als we het echt zouden snappen!”

Mobiele versie afsluiten