Site pictogram Tilburgers.nl

Fietslichtcontrole in Tilburg

Onder het motto ‘Ik wil je zien’ gaat de politie in de regio Midden-Brabant de komende maanden intensief controleren op het juiste gebruik van fietsverlichting. De actie start op maandag 22 oktober en loopt tot en met 13 januari 2013 en richt zich vooral op scholieren in het basis- en voortgezet onderwijs.
Tijdens de hele handhavingperiode geeft de politie meteen een bekeuring als een fiets zonder licht rijdt. De Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland voeren tijdens de actieperiode zo veel mogelijk preventieve fietsverlichtingscontroles uit, bij voorkeur op scholen. De verlichtingsactie krijgt flink veel media-aandacht en gaat het belang van fietsverlichting onderstrepen.

Er komt ook een prijsvraag. Bij controle door politie of Veilig Verkeer Nederland krijgt iedereen aan antwoordkaart om mee te doen aan een slogan met een tekening waarmee ze anderen duidelijk maken waarom verlichting en zichtbaarheid in het donker zo belangrijk is. Door die in te zenden maakt men kans op één van de speciale  8 ‘glow in the dark’ fietsen.

De initiatiefnemers zijn de gemeenten die in de regio Midden-Braban samenwerken, de Fietsersbond, Veilig Verkeer Nederland, de politie en de provincie Noord-Brabant. Zij laten weten:  “Het belangrijkste doel van de actie is dat we met zijn allen begrijpen dat als het schemerig genoeg is, het aandoen van je fietsverlichting er gewoon bij hoort. Je gebruikt je verlichting niet alleen om zelf beter te zien, maar om beter zichtbaar te zijn voor anderen. En dat is in deze tijd van het jaar, met mist, regen, beslagen autoramen en veel duisternis geen overbodige luxe. Kortom, val op, daar kun je mee thuiskomen”.

Mobiele versie afsluiten