Site pictogram Tilburgers.nl

Fijne feestdagen voor iedereen

In december genieten veel mensen met familie en vrienden van een kerstmaaltijd of gewoon van elkaar. Maar helaas is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend. Dat geldt bijvoorbeeld voor mensen die weinig te besteden hebben of die in een sociaal isolement zitten. ContourdeTwern laat hen niet in de kou staan. De welzijns- en vrijwilligersorganisatie organiseert tijdens en rond de feestdagen in haar hele werkgebied extra activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten.

Volgens Gon Mevis, directeur en bestuurder van ContourdeTwern, is dat hard nodig. “Mensen kunnen om uiteenlopende redenen weinig tot geen sociale contacten hebben. Bijvoorbeeld omdat hun echtgenoot is overleden en familie ver weg woont”, vertelt hij. “En terwijl Kerst over het algemeen wordt gezien als een en al gezelligheid, hikken veel mensen er echt tegenaan.”

In verschillende wijk- en buurtcentra worden gezellige kerstdiners georganiseerd, met soms wel 100 deelnemers. Ook zijn er acties waarbij mensen cadeautjes doneren voor dorpsgenoten die wel wat ondersteuning kunnen gebruiken. Gon Mevis: “Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen een ander een lichtpuntje bezorgen tijdens deze anders zo donkere dagen.”

Meer informatie over de kerstacties en –activiteiten vind je op www.contourdetwern.nl.

Mobiele versie afsluiten