Site pictogram Tilburgers.nl

Film over dementie donderdag 26 september in Heyhoef

Op donderdag 26 september 2019 staat de filmmiddag in Bibliotheek Heyhoef in het teken van dementie. De middag is een samenwerking met KBO Reeshof, Contour de Twern en de Geheugenwinkel die voor de organisatie tekenen.

Dementie is een belangrijk onderwerp voor de bibliotheek. In de speciaal ingerichte dementheek staan alle boeken over dementie bij elkaar en sinds kort is die collectie ook aangevuld met dementievriendelijke spellen.

Tijdens de filmmiddag staat de film Leisure Seeker centraal. Het gaat over John en Ella Spencer die al ruim vijftig jaar een gelukkig huwelijksleven hebben. Op een morgen vertrekt het bejaarde koppel stiekem op reis zonder dat ze hun volwassen kinderen op de hoogte hebben gebracht. Ze wensen hun betuttelende omgeving te ontvluchten en nog een laatste keer een plezierreis te ondernemen. Vanuit hun woonplaats ergens in de buurt van Boston gaan ze ervandoor in hun oude vertrouwde kampeerauto, die ze ‘The Leisure Seeker’ hebben gedoopt.

Na het kijken van de film zal met het publiek worden nagepraat over de film en over de ervaringen met dementie. De middag begint om 14.00 en duurt tot ongeveer 17.00. Deelname is gratis. Aanmelden kan via heyhoef@bibliotheekmb.nl.

Mobiele versie afsluiten