Site pictogram Tilburgers.nl

Fixi app vervangt de BuitenBeterApp

De gemeente Tilburg gaat de Buiten-Beter-app vervangen. Deze app werd gebruikt om problemen op straat door te geven. Vanaf 28 december 2020 stapt Tilburg nu over naar de gratis Fixi App. Deze app is te downloaden in de App Store en de Play Store op de mobiele telefoon.

Een woordvoerder van de gemeente Tilburg laat weten: “De BuitenBeter App werkt goed en veel inwoners gebruiken deze. Bijna 60% van alle meldingen komt binnen via die app. Toch stappen wij over naar de Fixi App. Dit is een modernere tool die het voor zowel de inwoners als voor de gemeente makkelijker maakt om meldingen te doen en af te handelen.”

“Via de Fixi App en op fixi.nl is het namelijk ook  makkelijk om een foto mee te sturen bij een melding. Je ziet ook gelijk of iemand anders dezelfde melding al heeft doorgegeven. Ook overlast en sociaal onveilige situaties zijn te melden via deze app. Melders krijgen snel een terugkoppeling zodat ze weten wat ermee is gedaan.”

Voorbeelden voor een melding zijn een omgevallen boom, een kapotte  lantaarnpaal, afval op straat,  een ondergelopen straat onder gelopen of andere calamiteit.

Tot maandag 28 december 2020 is de BuitenBeter App nog te gebruiken om een melding te doen bij de gemeente.  Maar het blijft  ook mogelijk om een melding door te geven via tilburg.nl/melden en via het telefoonnummer 14 013 (lokaal tarief).

 

Mobiele versie afsluiten