Site pictogram Tilburgers.nl

Fotografe Karla Hoffman reist naar Afrika voor ‘Mijn Mundial’

De Tilburgse fotografe Karla Hoffman reist momenteel door Burkina Faso. Ze is daar om foto’s te maken voor het boek ‘Mijn Mundial’ van schrijver Hans Rube dat op 22 juni 2017, exact dertig jaar na de eerste editie van Festival Mundial, zal verschijnen.

Karla Hoffman is voormalig medewerkster van Festival Mundial. Zij gaat foto’s maken en artiesten opzoeken en interviewen die in het verleden in het kader van Mundial On Tour in Nederland op bezoek zijn geweest. Troupe Saaba, Troupe Djuigiya en Troupe Lenga staan op haar lijstje. De centrale vraag waar Karla antwoorden op zal moeten vinden is wat er met al deze mensen is gebeurd sinds zij onder andere op Festival Mundial hebben opgetreden.

Karla Hoffman kan de reis maken dankzij steun van de Tilburgse stichting Support Benebnooma (SSB). Die betaalt de reis van Karla en heeft geregeld dat zij in Burkina Faso onderdak en vervoer krijgt.

Hans Rube, schrijver van ‘Mijn Mundial’: “Wat wij willen weten is of het inzetten van die culturele activiteiten bij de internationale samenwerking daadwerkelijk hebben bijgedragen aan hun verdere persoonlijke ontwikkeling en het bestrijden van structurele armoede in de gebieden waar zij vandaan komen.”

Een aantal jonge artiesten van toen is er bijvoorbeeld na hun bezoek aan Tilburg in geslaagd een eigen bedrijfje op te zetten, waar andere dorps- en stadgenoten werk hebben gevonden.

Hans Rube: “Karla kent een voormalig danseres die nu een naaiatelier runt en een jonge man die dankzij de camera die hij in Tilburg kreeg een video-productiebedrijf kon opzetten. We zijn benieuwd of zij hen zoveel jaren later weer op de foto kan zetten.”

De vragen en de antwoorden zullen aan bod komen in het boek ’Mijn Mundial’. Een deel van de foto’s van Karla zal te zien zijn rond het presentatiedebat van het boek op donderdag 22 juni 2017 in theater Cinecitta aan de Willem II-straat in Tilburg. Tijdens het presentatiedebat van het boek ’Mijn Mundial’ buigen gasten uit binnen- en buitenland zich over de vraag hoe de toekomst van de internationale samenwerking er moet gaan uitzien, welke rol Festival Mundial daar in heeft gespeeld en nog kan spelen.

Het boek ‘Mijn Mundial’ is vanaf deze week met korting te bestellen via deze link.

Mobiele versie afsluiten