Site pictogram Tilburgers.nl

Freshheads ontwikkelt app om aanbesteding gemeente te verbeteren

Tilburg-je-bent-erDe gemeente Tilburg gebruikt de zomerperiode om de laatste hand te te laten leggen aan een nieuwe app die de gemeente Tilburg gaat helpen om de  aanbestedingsprocedures beter te laten verlopen. Het doel is om via de app met een brede groep ondernemers te overleggen voordat een aanbestedingsprocedure wordt gestart.

Een veel gehoorde klacht van ondernemers is dat de eisen van aanbestedingen voor producten en diensten niet aansluiten bij de mogelijkheden van de markt. Met de app wil de gemeente voorafgaand aan een aanbesteding beter in beeld brengen wat er allemaal op de markt is. ‘Zo kan de gemeente beter zicht krijgen op wat ondernemers te bieden hebben en beter aansluiten bij het aanbod. Ook kunnen we op deze manier meer ruimte creëren voor duurzame en innovatieve oplossingen’, aldus Fiona Damen van de gemeente Tilburg.

fhHet idee voor de app komt van het Tilburgse internetbedrijf Freshheads en is omarmd door de gemeente Tilburg . In het najaar 2015 start Tilburg met een pilot waarbij ondernemers worden uitgenodigd om de app te proberen en hun verbetersuggesties met de gemeente te delen. Indien de pilot slaagt, wil de gemeente het mogelijk maken dat ook andere gemeenten van de app gebruik kunnen maken.

Wat is een App?

De naam “app” is een afkorting voor mobiele applicatie. Een app is een klein programma dat draait op een smartphone of tablet, zoals de iPhone en de iPad. Met een app kun je eenvoudig extra functies toevoegen aan je mobiele apparaat. Waar een mobiele telefoon in eerste instantie vooral bedoeld was om mee te bellen en sms’en, zijn smartphones en tablets met behulp van applicaties uit te breiden tot multifunctionele communicatieapparatuur.

Mobiele versie afsluiten