Site pictogram Tilburgers.nl

Frietje met: misdaadthriller uit Tilburg

De schrijfsters Diny Eppenhof en Rianne Janssen

Diny Eppenhof en Rianne Janssen zijn hartsvriendinnen sinds ze elkaar ontmoetten bij Café de Plaats. Beide zijn geboren en getogen in Tilburg. Aan de thee in wijkcentrum ‘In De Boomtak’ vertellen zij over hun eerste boek ‘Frietje met’, dat vrijdag 31 januari verschijnt.

Diny: “Beide hebben we al van jongs af aan de wens om een boek te schrijven, maar we hadden nog nooit eerder een verhaal helemaal afgemaakt. Maar samen heb je een stok achter de deur. Ik ben met het eerste hoofdstuk begonnen en Rianne participeerde daarop met het volgende. Ik heb niks met computers, ik haat die dingen, dus we hebben alles via e-mail geschreven en dan zette Rianne het in de tekstverwerker.

“Rianne: “Het gaat om de familie in het boek. De moeder draagt een geheim met zich mee en van de een op de andere dag ontdekt haar familie dat. Het is een misdaadthriller die zich grotendeels afspeelt in Tilburg en deels in Eindhoven.”Diny: “Het is echt een misdaadroman, de familie maakt ook leuke, maar ook heel erg vervelende dingen mee. De locaties in het boek bestaan echt, het zijn allemaal herkenbare plekken en café’s, onder andere Kaffee Lambiek en Café de Plaats. Bij één frietzaak moesten we toestemming vragen. Maar waarom, dat weten we eigenlijk niet.” Rianne: “De titel verklaart zich aan het eind van het boek, dus dat willen we niet verklappen.”

Diny: “We zijn al heel lang vriendinnen.” Rianne: “… daardoor kennen we elkaar heel goed, we delen alle lief en leed. We schrijven niet direct uit eigen ervaring maar soms gebeuren er wel dingen in het boek die betrekking hebben op iets wat we hebben meegemaakt.” Diny, schaterend: “Ik ben wel eens bang geweest van ons eigen boek!”

Rianne: “We hebben soms nachtenlang gepraat, gehuild en gelachen, maar we hebben niks van het verhaal van tevoren overlegd. Elke keer als ik mijn e-mail openmaak is het een verrassing wat Diny geschreven heeft.” Diny: “Het gaat steeds een andere richting op dan wat ik had bedacht. Maar als ik zou moeten overleggen, zou ik het niet meer leuk hebben gevonden en was het boek niet af gekomen.” Rianne: “Het leuke van schrijven is, dat je die mensen in het boek alles kunt laten doen wat je wil. En voor mij werden het echte wezens. We zijn dus ook meteen aan het tweede boek begonnen.” Diny: “Dat tweede boek ligt al een paar maanden klaar en het is de opvolger van het eerste boek.” Rianne: “Ik zat er erg mee in m’n maag hoe het nou verder moest met die mensen in het boek.” Diny tegen Rianne: “Jij schrijft meestal over Hilde en ik begin mijn hoofdstuk altijd met Nancy, is je dat opgevallen?” Rianne: “Dat is wel waar, maar ik héb ook meer met Hilde, Nancy is meer jouw type.” Beide moeten hier erg om lachen.

“En komt er ook een derde boek?” willen we weten. Rianne: “Daar denken we al wel over na.” Diny: “Dan wordt het een trilogie! Misschien kan het dan worden verfilmd!” Beide: “Dan sturen we het naar Linda de Mol om het te laten verfilmen!”

Maar in ieder geval komt ‘Frietje met’ ook uit in Engelse vertaling voor de Verenigde Staten, dat is al wél zeker. En ook als e-book.

Het boek is te bestellen via de website van uitgeverij Free Musketeers. En de twee schrijfsters zijn ook te volgen op hun eigen Facebook-pagina:

Auteur: Eppenhof en Janssen Formaat: 145 x 205
Genre: Thriller Uitvoering: Softcover
ISBN: 9789048431755 Aantal pagina’s: 190
Verkoopprijs: € 16,95 Taal: Nederlands
Verschijningsdatum: 31 januari 2014

Frietje met

 

Mobiele versie afsluiten