Site pictogram Tilburgers.nl

Gabe van der Zee (PvdA) verlaat politiek

Gabe van der Zee (PvdA): ""
Gabe van der Zee (PvdA): “Toen ik klein was, wilde ik de wereld gaan redden.” Daar had ik dus eigenlijk minister-president voor moeten worden, maar dat gaat me niet meer lukken. Wethouder worden zou ik geweldig vinden. Als ik de kans krijg: Ja!”

Gabe van der Zee is benoemd tot secretaris van het College van Bestuur van de Tilburgse Universiteit. Zijn benoeming gaat per direct in. Hij blijft tot aan de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart aanstaande fractievoorzitter van de PvdA en verlaat daarna de politiek.

Auke Blaauwbroek, lijsttrekker van de PvdA, feliciteert Gabe van der Zee met zijn benoeming: “De Universiteit van Tilburg krijgt in de persoon van Gabe van der Zee een uitstekende secretaris, die als geen ander in staat is de verbinding te leggen tussen het bestuur van de universiteit en de organisatie”. Hij betreurt zijn vertrek uit de politiek maar zegt ook: “Ik ben er trots op dat zo’n vooraanstaande PvdA-er deze positie gaat bekleden. Zijn benoeming verstevigt ook de verstandhouding tussen het gemeentebestuur en het bestuur van de Tilburgse Universiteit. Hij weet hoe op het gemeentehuis de hazen lopen”.

Gabe van der Zee geeft zelf aan getwijfeld te hebben of hij deze functie wel moest aanvaarden met als consequentie het verlaten van de lokale politiek. Uiteindelijk viel zijn keus op deze functie: “Zo’n baan komt maar zelden langs en ik moest deze kans grijpen, maar wel met pijn in mijn hart vanwege het opgeven van mijn passie; de lokale politiek. Ik moet me van het begin af aan voor de volle honderd procent inzetten voor deze baan en dat is samen met een nog vrij jong gezin niet te combineren met het raadslidmaatschap zoals ik vind dat je dat moet invullen”.

In een interview dat we in augustus 2013 met hem hadden, zei hij: “De lijsttrekkersverkiezing heb ik net niet gewonnen, dat klinkt toch beter dan ‘net verloren’. Als je ziet hoeveel mensen me gesteund hebben… dat geeft me wel een drive om door te gaan. Maar bij ons bepaalt de partij waar ik terecht kom. Ik zei al: “Toen ik klein was, wilde ik de wereld gaan redden.” Daar had ik dus eigenlijk minister-president voor moeten worden, maar dat gaat me niet meer lukken. Wethouder worden zou ik geweldig vinden. Als ik de kans krijg: “Ja!”

Gabe zal zich de komende weken blijven inzetten voor de verkiezingscampagne van de PvdA.

Guus Sluijter zal zich kandidaat stellen voor de gemeenteraad. Van 2006 tot 2010 was hij voorzitter van de PvdA afdeling Tilburg en sinds 2001 is hij ambtenaar bij de gemeente Eindhoven, waarin hij diverse functies heeft gehad, onder meer als hoofd juridische zaken, directeur veiligheid en stafmedewerker.

Mobiele versie afsluiten