Site pictogram Tilburgers.nl

Geachte klokkenluider

Het is u wederom gelukt hé? U vond berichtgeving in het plaatselijke sufferdje waarschijnlijk te min, dus u gaat voor het grote werk! U komt met de Wall of Shame en trekt vervolgens den christelijke keutel weer in?

Trok u zich terug omdat Goedele Liekens tegenover u zat en u ineens onreine gedachten had? Dat snappen we wel hoor, dat hebben wij al jaren! Goedele is al sinds, ver vóór, onze pubertijd een maandelijks terugkomende natte droom. En verdorie, ze is nog slim ook!

Uw god zal zich omdraaien in haar graf! Ja, u verstaat ons goed! Ze draait zich om in haar graf! U wist dat nog niet? Inderdaad, uw god is overleden, dood, morsdood! Ze schrok zich dood toen ze hoorde wat u en de paus in Haar naam zeggen en (niet) doen.

Het was geen prettige dood hoor. Niet wat ze zelf in gedachte had; 21 december 2012 met een grote knal. Nee, lafjes er tussenuit knijpen stond niet in haar script.

U zult vast verrast zijn en het spijt ons oprecht dat wij u ermee overvallen. Het moet een hele schok zijn voor u. Uw hele leven gewijd aan een god die niet eens meer bestaat. We voelen oprecht met u mee. Gecondoleerd nog trouwens.

Ze is al een tijdje dood hoor. Toen ze in de gaten kreeg dat er mensen zijn die haar woord misbruikten en zelfs verdraaiden, was voor haar de maat vol. Ze had zelfs nog overwogen om een overstap te maken naar de andere kant, maar ze wist dat ze daar toch wel terecht zou komen als ze spreekwoordelijke hand aan zichzelf zou slaan. Dus waarom die moeite? Hatsjiediedeej, twee vliegen in één klap!

U vraagt zich wellicht af waarom wij uw god steeds adresseren met “zij” en “haar”?

We zullen u wederom moeten verrassen. Uw god was namelijk een vrouw. Serieus! Een mooie, volle,  zwarte vrouw met een stem als die van Aretha Franklin! ”Respect” en “Think” krijgen ineens een andere wending he?! In plaats van prachtige liedjes, zijn het ineens geweldige gospels geworden. Dat is extra schrikken hé? Ja, u heeft recht op de waarheid. Zeker als u uw hele leven reeds heeft gewijd aan een leugen.

En denkt u nu zelf dat deze god het goed had gevonden als je iets niet afmaakt wat u in heeft gezet? Bent u dan niet, naast dat u hypocriet bent, ook niet gewoon een afhaker? Of zullen we het afvallig noemen? Zegt u het zelf maar!

Mobiele versie afsluiten