Site pictogram Tilburgers.nl

Geert-Jan van Schijndel krijgt Zilveren Legpenning

Geert-Jan van Schijndel ontving op vrijdag 8 juni 2018 de Zilveren Legpenning van de gemeente Tilburg vanwege zijn jarenlange bestuurlijke inzet voor Tilburg op het gebied van onderwijs, zorg, sport en cultuur.

Hij ontving deze onderscheiding uit handen van locoburgemeester Hans Kokke ter gelegenheid van zijn afscheid als penningmeester van HC Tilburg. Dit gebeurde tijdens het Dank-U-Wel (DUW)-feest voor vrijwilligers van HC Tilburg in het clubhuis van HC Tilburg aan de Bredaseweg 447.

Geert-Jan van Schijndel (62) is sinds 2009 penningmeester van Hockey Club Tilburg (HC Tilburg). Hij heeft als penningmeester de fusie tussen TMHC Tilburg en TMHC Forward begeleid en is inmiddels al bijna zeven jaar de constante factor in het bestuur van HC Tilburg. HC Tilburg is een Tilburgse club met ambitie. De club heeft zo’n 2.500 leden en staat daarmee in de top 5 van grootste hockeyverenigingen in Nederland. Naast zijn penningmeesterschap bij HC Tilburg maakt de heer Van Schijndel sinds 2013 deel uit van de Raad van Toezicht van De Wever, momenteel als voorzitter. De Wever is een organisatie op het gebied van ouderenzorg in Tilburg. Tevens is hij 19 jaar lid van Lions Club Tilburg, waarvan meer dan tien jaar in een bestuursfunctie.

In het verleden is Geert-Jan van Schijndel 22 jaar lang bestuurslid geweest van Stichting Professor Cobbenhagen. Gedurende vijftien jaar was hij voorzitter van de Vereniging van Afgestudeerde Econometristen in Tilburg, één van de allergrootste alumniverenigingen van Tilburg University. Daarnaast was de Geert-Jan Schijndel 22 jaar lid van de Raad van Toezicht en voorzitter van de financiële commissie van woningbouwcorporatie Tiwos. Ruim twee jaar was hij voorzitter van de Raad van Toezicht van Theaters Tilburg. In het verdere verleden was hij zeven jaar penningmeester van Buurtraad De Reit en vier jaar secretaris van de VVD, afdeling Tilburg.

Daarnaast vervult de heer Van Schijndel ook bestuursfuncties met een regionale of landelijke uitstraling. Zo is hij voorzitter van de Stichting Kerkelijk Waardebeheer en penningmeester van het bestuur van de Stichting Stabat Mater. Hij was daarnaast penningmeester van de Stichting Bevordering Katholiek Hoger Onderwijs, lid van de bestuurscommissie Stichting Regionale Omroep Brabant en bestuurslid van het algemeen bestuur Radboudstichting (thans Thomas More Stichting). In 2002 ontving Geert-Jan van Schijndel de Cobbenhagenpenning en in januari 2008 is hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Mobiele versie afsluiten