Site pictogram Tilburgers.nl

Gemeente Tilburg is Overheidsorganisatie van 2019

Ridderzaal, Binnenhof Den Haag – Foto: John Geerts

Gemeente Tilburg heeft meegedongen naar de ‘Award’ voor de beste Overheidsorganisatie van het Jaar en heeft deze prijs in de wacht gesleept. Zij heeft hiermee gewonnen van het CJIB en ProRail, die eveneens genomineerd waren. De prijs werd dinsdag 19 november uitgereikt in de Ridderzaal in Den Haag.

De Award voor de Overheidsorganisatie van het jaar wordt uitgereikt door een samenwerking van onder meer het Ministerie van Binnenlandse Zaken, De VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten), Vereniging voor Overheidsmanagement en anderen.

De overheidsorganisatie van het jaar moet een toonbeeld zijn van een waardevolle dienst en heeft de reputatie die daarbij past. De organisatie heeft een duidelijk verhaal naar de buitenwereld. En medewerkers hebben het gevoel van betekenis te zijn voor de maatschappij. De financiën van de Overheidsorganisatie van het jaar zijn op orde, betrouwbaar en transparant. Ook worden de kosten integer en publiekelijk verantwoord.

Zij is competent, deskundig en makkelijk benaderbaar. De wil om constant te willen verbeteren is aanwezig, ook als hierbij eventueel fouten gemaakt kunnen worden. Het management beschermt en stimuleert deze leercultuur binnen de organisatie.

Mobiele versie afsluiten