Site pictogram Tilburgers.nl

Gemeente Tilburg redt Willem II

Willem II is uit de brand. De gemeenteraad van Tilburg is maandag 31 mei in een extra vergadering akkoord gegaan met het plan van het college om de club financieel te helpen. Het plan houdt het volgende in: stadionhuur wordt met terugwerkende kracht vanaf 2004 verlaagd, van 1,3 miljoen naar 900.000 euro. Dat betekent dat er 2,4 miljoen euro vrijkomt. Willem II heeft een schuld van 4,8 miljoen euro en is door het gemeenteplan uit de acute problemen. De eerste 600.000 euro wordt onmiddellijk overgemaakt. Daarmee kan de club onder meer aan de salarisverplichtingen voldoen.
Veder treden per 1 juni twee leden van het stichtingsbestuur en acht leden van de Raad van Ambassadeurs van Willem II terug uit hun functies. Dat was een eis van het college, om zo de weg vrij te maken voor nieuw elan. De vertrekkende leden van het stichtingsbestuur zijn Carel Bikkers en Peter van Zunderd.
Pieter Bogaers, Ton van Bijsterveldt, Jan Haans, John Rijsman, Hans Smit, Berna Trommelen en Paul Vlak treden terug uit de Raad van Ambassadeurs

Mobiele versie afsluiten